Middag för hela familjen
Pedagogisk och rikligt illustrerad kok för barn. För varje rätt, som lagas presenteras den aktuelle kocken med namn och ålder i bild. Förutom själva receptet får man i en bildserie i färg följa hela matlagningsförloppet.
Stor variation i antal rätter och råvaror. Boken är indelad i ett stort antal kapitel, som inleds med Mat och Miljö. Kapitlen, som följer är: Fisk, kyckling, vego, kött, mellis (mellanmål), bakning, panera mera, lyxiga desserter och helgmenyer.
Boken avslutas med 14 snabblektioner, Lilla Teknikskolan och Snabba såser. Har visat boken för två av mina barnbarn i åldern 9-10 år, som blivit mycket intresserade, men ännu inte hunnit pröva. Utomordentligt inspirerande bok, som kan väcka matlagningsintresset i unga år.
Mats Garme
Barnens kockskola. Middag för hela familjen.
Sara Begner (Norstedts 2017 inb 155 sid)