Annons
Nyheter

Middag för hela familjen

Sara Begner är en känd matskribent, som vid mycket unga år hängde i köket och intresserade sig för matlagning. Hon gjorde experiment att låta 6–13 åringar laga riktigt mat och dokumentera förloppet.
Publicerad 4 december 2017

Pedagogisk och rikligt illustrerad kok för barn. För varje rätt, som lagas presenteras den aktuelle kocken med namn och ålder i bild. Förutom själva receptet får man i en bildserie i färg följa hela matlagningsförloppet.

Stor variation i antal rätter och råvaror. Boken är indelad i ett stort antal kapitel, som inleds med Mat och Miljö. Kapitlen, som följer är: Fisk, kyckling, vego, kött, mellis (mellanmål), bakning, panera mera, lyxiga desserter och helgmenyer.

Annons

Boken avslutas med 14 snabblektioner, Lilla Teknikskolan och Snabba såser. Har visat boken för två av mina barnbarn i åldern 9-10 år, som blivit mycket intresserade, men ännu inte hunnit pröva. Utomordentligt inspirerande bok, som kan väcka matlagningsintresset i unga år.

Mats Garme

Mat

Barnens kockskola. Middag för hela familjen.

Sara Begner (Norstedts 2017 inb 155 sid)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons