unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Tänk till när det gäller industriområdet Rosenfors”

Vi läste nyligen i Ölandsbladet att industriområdet i Rosenfors skall planläggas och utökas.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nu är det ju tyvärr så att bostadsområdet och industriområdet ligger så nära inpå varandra och då måste man tänka till lite extra eftersom det är något man brukar undvika, då borde det gälla även vid en utökning av området.

På Kungsgårdsvägen är det idag mycket tung trafik vilket medför buller, damm rök från lastbilar som lastar och lossar från tidiga morgnar och även helger, även på vägarna upp mot gamla ridhuset och vägen upp mot Strömbacka går det dagligen transporter till avstjälpningsplatser för schaktmassor som blivit liggande i flera år, detta är inte bra då det är många som promenerar, barn leker och cyklar på Kungsgårdsvägen.

Det var också sagt från början att det skulle vara tyst industri i området men så har det tyvärr inte blivit, så något måste göras till exempel bullervall eller bullerplank eller dylikt längs industriområdet för att skärma av och skilja områdena från varandra, även ur estetisk synpunkt för det är inte särskilt vackert som det är idag med upplagsplatser av byggskrot och högar av grus och jord .

När det nu ska bli en utökning av industriområdet så måste infarten till området förläggas så att trafiken inte kommer upp mot bostadsområdet. Vi har skickat en skrivelse till kommunen om detta och hoppas att flera reagerar för det kommer att bli möjligt att yttra sig vid samrådsmöten längre fram i vår enligt kommunen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ann-Britt och Göte Nilsson

Läs mer

Blåljus vill ha rödljus.

Öland

Här vill blåljus ha rödljus: ”Stora problem”

Brådskande utryckning - och risk för trafikstockning på Storgatan i Borgholm. En situation räddningstjänsten inte är nöjd med.

Villan på Östra Bergklinsvägen 10 i Borgholm är det mest klickade huset på Öland den senaste veckan.

Öland

Klicktoppen: Här är Ölands mest klickade hus

Flera hus med havsutsikt i topp.

Efterlysning: Vilka är det på bilden?

Öland

Efterlysning: Vilka är det på bilden?

Vilket är paret som är på bilden?

Flera restauranger är till salu på Öland just nu. Bilden är från ett annat sammanhang.

Öland

Flera caféer och restauranger är till salu

Från norr till söder.

Ledare: ”Inga sensationella siffror för oss med ögon att se med!”

Ledare

Ledare: ”Inga sensationella siffror för oss med ögon att se med!”

”Så var det med det. Det var alltså lika mycket folk på Öland som vanligt”, skriver Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström.

Anders Lindholm har stängts av från det nya vd-jobbet på Borås energi och miljö.

Öland

Borås/Borgholm: Lämnade Beab – stängs av från nya vd-jobbet

– Jag är djupt chockad, säger Anders Lindholm, tidigare vd för Borgholm Energi, till Ölandsbladet.