Insändare: Höga farter i Borgholm

Med anledning av den tragiska olyckan i Färjestaden då två personer miste livet och två skadades så tycker jag att det verkligen att det är dags att sänka hastigheten på Storgatan från trafikljuset ner till Tullgatan där farterna är mycket över de 40 kilometer som skyltarna visar.
Publicerad 3 augusti 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
40 står det, men enligt insändarskribenten håller många högre fart än så.
40 står det, men enligt insändarskribenten håller många högre fart än så.Foto: Bosse Nilsson

Hastigheter som 70-90 kilometer är inte ovanliga.

Har vid ett flertal tillfällen påtalat detta för kommunen och fått svaret att de finns utryckningstrafik och det skulle inverka negativt för dessa.

Även annan trafik som bussar och lastbilar skulle få det besvärligt tycker kommunen i de svar jag fått.

Men nu är det verkligen dags för åtgärder för att få ner hastigheten innan det händer en tragisk olycka i Borgholm också. Kanske genom att som polisen gjorde i midsommarhelgen den 21 juni stod i korsningen Storgatan och Torsgatan det hade inverkan på hastigheten under den en och en halv timma som dom fanns där. Finns också andra åtgärder att ta till, exempelvis avsmalningar, gupp eller som i Torslunda fallucka i gatan.

Vill inte höra när olyckan är framme att någon kommunpolitiker står Smålandsnytt eller till tidningarna och säger att vi gjort vad har kunnat för det är inte sant.

Hoppas att det händer nått nu!

Boende vid Storgatan