GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Energipriserna hotar livet på Öland

Att tanka bilen och betala elräkningen har blivit en tung börda för vanligt folk på Öland. Det mesta av priset består av skatt och sedan moms på skatten. Energiskatterna ska inte sänkas säger finansministern, blivande partiledaren och statsministern Magdalena Andersson. Centern och Miljöpartiet hejar på.
Insändare • Publicerad 23 oktober 2021
Detta är en insändare i . Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att tanka bilen och betala elräkningen har blivit en tung börda för vanligt folk på Öland”.
”Att tanka bilen och betala elräkningen har blivit en tung börda för vanligt folk på Öland”.Foto: Barzan Dello

Miljöpartiet toppade sin kongress med skärpta krav och stopp för fossila bilar inom tio år, det vill säga bara mer av orealistisk elitpolitik från ett treprocentsparti med oproportionerligt stort inflytande. Kärnkraften har man redan fått stopp på och ersatt med oljeeldad el eller importerad kolkraft till rekordhöga priser och värre lär det bli framåt vintern.

I dessa snabbt försämrade förutsättningar ska vanligt folk få ihop sitt livspussel med ökade kostnader på flera hundra i månaden för elräkningen, resor till jobbet, barnens fritidsintressen och inköpsresor till stan och fastlandet. Lantbrukare, hantverkare och entreprenörer dignar under världens högsta dieselpriser. På Öland lever de flesta av oss på landet där det saknas tillräcklig kollektivtrafik. Vi måste kunna köra våra fordon.

Corcovic och Larsson i Borgholms kommun skryter över goda vinster på sålda fastigheter. Det kallar dom utveckling men det hjälper sannerligen inte vanligt folk med räkningarna. Sälja kommunens fastigheter kan man göra en gång och det kan vem som helst klara av. Äras bör i så fall tidigare politiker som investerade klokt till rätt pris för mer än ett decennium sedan.

Nej Sverige och Öland behöver ny politik och nya regeringar. Sverigedemokraterna, landets snabbast växande folkrörelse, prioriterar dom som byggde landet och dom som arbetar och betalar kalaset. Vi vill ge våra pensionärer tusen kronor mer i månaden, vi vill sänka skatten på drivmedel med en krona och leverera en mer sverigevänlig politik på alla områden.

Vi inser lika bra som den rödgröna makteliten att miljön och klimatet står på spel. Men vi ser inga skäl till att lilla Sverige, med delar av procent av de totala utsläppen i världen, ska gå i täten och vara bäst i klassen i alla ämnen. Den nödvändiga omställningen måste ske i takt med verkligheten i vår vardag. Världens högsta bränslepriser, världens mest generösa invandringspolitik och världens högsta biståndsbudget, rödgrön kompromiss- och maktpolitik.

Det är verkligen konsekvent rakt igenom och inget annat än ett politiskt elitprojekt, dikterat av ett fåtal maktmänniskor inom alla samhällssektorer. Politiken, media, näringslivet och kulturen, det är samma PK-filter som dikterar villkoren för dom som vill sitta runt köttgrytorna. En del i karriärplaneringen mot ännu högre löner, rejäla bonusar, tryggade pensioner, utvalda boenden med segregerade skolor, umgängen och vanor.

Det är vi vanliga löntagare och pensionärer som får betala för elitprojektet. Nu ser vi vad det kostar när vi tankar och betalar våra elräkningar. Vart är vi på väg? Sverigedemokraterna kommer att göra skillnad, alla röster på SD är en röst för vägen tillbaka till det gamla Sverige som vi kände oss hemma i.

Rolf-Erik Edmark, v.ordförande Sverigedemokraterna i Borgholm