GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fortsatt goda resultat i regionens medarbetarenkät

Under september-oktober genomförde Region Kalmar län en medarbetarenkät inom områdena arbetsmiljö, säkerhet och utsatthet. Syftet är att fånga medarbetarnas upplevelse och ge en samlad beskrivning av arbetsplatsens arbetsmiljö och säkerhet, samt att stötta pågående arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.
Angelica Katsanidou (S).
Angelica Katsanidou (S).
Foto: Pressbild
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Svarsfrekvensen är hela 83,5 procent, vilket är ett väldigt högt deltagande. Det gläder mig mycket, medarbetarenkäten är ett viktigt verktyg, inte minst för respektive arbetsplats, för att identifiera såväl utmaningar som framgångsrikt arbete. Det är extra roligt att deltagandet är högt inom samtliga förvaltningar, svarsfrekvensen är över 80 procent över hela linjen.

Medarbetarenkäten genomförs vartannat år och sker i samarbete med Institutet för kvalitetsindikatorer (Indikator). Alla svar är anonyma. Svaren bedöms enligt ett index mellan 0-100 där 100 är bästa möjliga betyg.

Medarbetarna upplever alltjämt en hög motivation, en stor andel trivs med att gå till arbetet. Jämfört med förra enkäten är det fler som upplever ett bättre patientbemötande och fler instämmer i att det finns goda utvecklingsmöjligheter på arbetsplatsen.

Det är extra positivt att många fler medarbetare upplever en öppenhet i regionens kommunikation. Visst pekar medarbetarenkäten ut både det som fungerar väl och utmaningsområden. Det är just därför vi genomför medarbetarenkäterna, för att kunna förbättra oss där det behövs. Arbetet med detta sker löpande i hela organisationen och kräver ingen särskild, enskild, handlingsplan som Moderaterna påstår.

Moderaterna har under året kommit med ett flertal krav på handlingsplaner och utredningar. De har talat vitt och brett om satsningar på löner, arbetsmiljö och karriärstegar. Men i deras budgetförslag finns inte en krona extra, utöver det vi i majoriteten satsar, på våra medarbetare trots den höga svansföringen inom dessa frågor. De bedriver populistisk plakatpolitik, lovar allt åt alla men satsar ingenting extra på någonting. När det kommer till kritan är det bara ord och önskelistor. Önska kostar ingenting, men riktiga medarbetarreformer kostar desto mer.

Angelica Katsanidou (S)

Regionråd med ansvar för medarbetarfrågor

Läs mer