unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fortsatt goda resultat i regionens medarbetarenkät

Under september-oktober genomförde Region Kalmar län en medarbetarenkät inom områdena arbetsmiljö, säkerhet och utsatthet. Syftet är att fånga medarbetarnas upplevelse och ge en samlad beskrivning av arbetsplatsens arbetsmiljö och säkerhet, samt att stötta pågående arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.
Angelica Katsanidou (S).
Angelica Katsanidou (S).
Foto: Pressbild
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Svarsfrekvensen är hela 83,5 procent, vilket är ett väldigt högt deltagande. Det gläder mig mycket, medarbetarenkäten är ett viktigt verktyg, inte minst för respektive arbetsplats, för att identifiera såväl utmaningar som framgångsrikt arbete. Det är extra roligt att deltagandet är högt inom samtliga förvaltningar, svarsfrekvensen är över 80 procent över hela linjen.

Medarbetarenkäten genomförs vartannat år och sker i samarbete med Institutet för kvalitetsindikatorer (Indikator). Alla svar är anonyma. Svaren bedöms enligt ett index mellan 0-100 där 100 är bästa möjliga betyg.

Medarbetarna upplever alltjämt en hög motivation, en stor andel trivs med att gå till arbetet. Jämfört med förra enkäten är det fler som upplever ett bättre patientbemötande och fler instämmer i att det finns goda utvecklingsmöjligheter på arbetsplatsen.

Det är extra positivt att många fler medarbetare upplever en öppenhet i regionens kommunikation. Visst pekar medarbetarenkäten ut både det som fungerar väl och utmaningsområden. Det är just därför vi genomför medarbetarenkäterna, för att kunna förbättra oss där det behövs. Arbetet med detta sker löpande i hela organisationen och kräver ingen särskild, enskild, handlingsplan som Moderaterna påstår.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Moderaterna har under året kommit med ett flertal krav på handlingsplaner och utredningar. De har talat vitt och brett om satsningar på löner, arbetsmiljö och karriärstegar. Men i deras budgetförslag finns inte en krona extra, utöver det vi i majoriteten satsar, på våra medarbetare trots den höga svansföringen inom dessa frågor. De bedriver populistisk plakatpolitik, lovar allt åt alla men satsar ingenting extra på någonting. När det kommer till kritan är det bara ord och önskelistor. Önska kostar ingenting, men riktiga medarbetarreformer kostar desto mer.

Angelica Katsanidou (S)

Regionråd med ansvar för medarbetarfrågor

Läs mer

Hans Andersson, enhetschef Arvsfondsavdelningen, Kammarkollegiet.

Insändare

Insändare: Ideella organisationer i Kalmar län är extra viktiga i tider av kris

Ett starkt föreningsliv i hela landet är viktigt för demokratin

Helena Victor kommer att föreläsa om det senaste nytt från Sandby borg.

Öland

Föreläsningar i Kalmar som kretsar kring Öland

I höst drar Kalmar läns museum igång sin föreläsningsserie igen.

Ledare: ”Inga sensationella siffror för oss med ögon att se med!”

Ledare

Ledare: ”Inga sensationella siffror för oss med ögon att se med!”

”Så var det med det. Det var alltså lika mycket folk på Öland som vanligt”, skriver Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström.

Nordic Snus har kartlagt svenska folkets snusvanor i snuskartan 2020.

Öland

Kartläggning: Här är de populäraste snusmärkena

Kartläggning över snusandet i Kalmar län.

”Rätt ska vara rätt”, anser Marcel van Luijn.

Insändare

Insändare: Centerpartiet försöker ta åt sig äran för Moderaternas krisstöd

Han ”glömmer” berätta att detta är ett förslag från Moderaterna.

Mulmholkar ger konstgjord andning i artrikt reservat

Öland

Mulmholkar ger konstgjord andning i artrikt reservat

I reservatet arbetas det flitigt för att bevara den biologiska mångfalden, en av dessa åtgärder är så kallade mulmholkar.