Annons

Insändare: Chockhöjning av hyror för äldre

”Nu går skam på torra land”, sa man förr när något var riktigt galet. Det gäller det jag tänker skriva om nu och det gäller Mörbylånga kommun och om behandlingen av äldre som bor i lägenheter där hyrorna höjts med 29 procent och ej informerat hyresgästerna innan höjningen, vilket beklagas av omsorgschefen i kommunen.
Publicerad 3 mars 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att få budgeten att gå ihop ska väl inte belasta pensionärernas konto, det gör mig helförbannad på ren svenska”
”Att få budgeten att gå ihop ska väl inte belasta pensionärernas konto, det gör mig helförbannad på ren svenska”

I inslaget i Ölandsbladet säger samma person att de som omfattas av förändringen har fått personlig information. Det kallar jag att gå vårdslöst fram med sanningen eller??

En omsorgschef, en enhetschef och en socialnämndsordförande klarar inte av att ge dessa hyresgäster korrekt information och som dessutom säger att det sköts av centrala administrationen. Alltså som vanligt, det är alltid någon annans fel.

Annons

Orsaken till höjningen är att vi skall få budgeten att gå ihop för 2020 säger socialnämndsordförande Mathias Karlsson (S).

Jag vägrar acceptera att mina skattepengar går till dessa chefer, som inte begriper hur situationen blir med en så kraftig höjning.

På P4 Värmland säger Hyresnämnden att höjningen i taket för bostadstillägget inte automatiskt borde leda till att kommunerna höjer hyrorna för äldreboenden.

Tala sanning till medborgarna istället för att ljuga.

Att få budgeten att gå ihop ska väl inte belasta pensionärernas konto, det gör mig helförbannad på ren svenska!

Jag tycker att politiker, ministrar och chefer som inte har en susning om verkligheten ska besluta om att det är pensionärerna som ska hjälpa kommuner som inte klarar av den ekonomiska delen och därför undrar jag vilken behörighet har dessa personer för att klara sina uppgifter.

Om människor med makt inte lyssnar på vanligt folk, är det dags att lyfta bort dem.

Gudrun Klingstedt, pensionerad högstadielärare

Annons
Annons
Annons
Annons