Fastlänning öppnar ny restaurang – “Målet är att servera god mat i en trivsam miljö”
Om allt går som planerat hoppas Annika Persson öppna upp restaurangen i mitten av april.
– Det är mycket som ska vara klart innan dess och det är fullt upp nu i lokalen. Tidigare fanns en tillfällig vägg mellan före detta Trenda och butiken intill, PGW. Den är ni borttagen och båda lokalerna blir till en.
Annika står som ägare till pizzerian och restaurangen.
– Det blir både pizzeria, restaurang och café. Vi kommer servera luncher med husmanskost, a la carte med till exempel fisk, kyckling, kötträtter och högrevsburgare. Och så blir det pasta, schnitzel, traditionella pizzor och annat. I cafédelen kommer det alltid finnas hembakat.
” Målet med restaurangen är att servera god mat i en trivsam miljö ”Annika Persson
Funderingarna på att driva restaurang på Öland har funnits en längre tid. Tidigare har paret haft Djurängens pizzeria i Kalmar under sex år.
– Det var Yaser som såg att lokalen i Borgholm var ledig först och det var redan i början av förra året. I höstas blev det bestämt att vi skulle satsa på restaurang här och det känns väldigt bra. Vi ville ha ett neutralt namn och funderade mycket kring det men bestämde oss för att restaurangen och caféet ska heta Storgatan 27.
Nu ser Annika Persson fram emot att allt ska bli klart så att de kan ta emot de första restauranggästerna.
– Det är svårt att veta hur många vi behöver i personalen nu i början men vi har bekanta som kommer hjälpa till om det behövs. Självklart hoppas vi på att det är många som besöker oss sen. Målet med restaurangen är att servera god mat i en trivsam miljö, avslutar Annika.