Engvall matchvinnare - efter VAR-situation

Gustav Engvall avgjorde med en kanon - efter VAR-situation. Detta när Mechelen vann säsongspremiären med 2-0, borta mot Zulte Waregem.
Fotboll • Publicerad 28 juli 2019
Gustav Engvall slog till med kanon från snäv vinkel.

Under lördagskvällen inledde Mechelen säsongen i belgiska högstaligan på bästa tänkbara sätt. Det blev 2-0-seger i bortamatchen mot Zulte Waregem. Och Gustav Engvall såg till att avgöra matchen - efter VAR-situation.

Men det var hemmalaget som inledde matchen bäst. Trots det hade Engvall matchens första riktigt farliga målchans. Det var en misslyckad offside-fälla som friställde Engvall. Men han lyckades inte ta sig förbi målvakten den gången. Kort därefter, i den tjugonde minuten, tog Mechelen ledningen. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Engvalls lag blev hårt ansatta även i början på andra halvlek. Men i den femtiofemte minuten klev ölänningen fram. Han fick bollen till vänster i straffområdet. Och från ytterst snäv vinkel lyckades han med sin vänsterfot dunka in bollen i den bortre burgavel. En riktig kanon! Men linjedomaren vinkade av för offside. Men då klev VAR-teamet in. Och efter att huvuddomaren hade videogranskat situationen pekade han på mittpunkten. 2-0 var ett faktum.

Tio minuter efter VAR-situationen fick Zulte Waregem straff. Men den slogs utanför målramen. Målskytten, Engvall, klev sedan av i den sjuttiosjunde minuten. Och ölänningens mål blev också det sista i matchen.

Nästa omgång spelar Mechelen sin första hemmamatch i belgiska högstaligan. Och då finns det chans till revansch. För då väntar Genk. Laget man föregående helg förlorade supercupfinalen emot.