Persnäs nollade Bergkvara: ”Skönt efter tidigare fadäser”

Persnäs tog säsongens andra trepoängare när mittenkonkurrenten i tabellen, Bergkvara, besegrades med 1–0. Och den hållna nollan värdesätter Persnäs-tränaren Torsten Luks högt.
– Att vi håller nollan är skönt efter de tidigare fadäserna.
FOTBOLL, DIV. 6 HERR • Publicerad 28 maj 2018
Daniel Eklund var bäst på plan enligt PAIF-tränaren.

De senaste matcherna har Persnäs haft en del problem bakåt. Inte minst i samband med 1–7-förlusten mot Mörbylånga. Men nu fick man äntligen till försvarsspelet fullt ut. Och framåt gjorde man tillräckligt för att en trepoängare skulle bärgas mot Bergkvara.

Bergkvara hade ett något större bollinnehav än hemmalaget i första halvlek. Men det var Persnäs som tog ledningen efter drygt tio minuter genom Hampus Haug Johansson.

– Det var touch på ett fram till Hampus som kommer in i vänsterinnerposition i straffområdet och slår in den i bortre, säger Persnäs tränare Torsten Luks.

Frånsett ett fint spelmål var spelet något trögt i första halvlek enligt hemmatränaren.

– Det var mycket pass som slogs bort. Men jag tycker ändå vi gör det rätt bra.

I inledningen av den andra halvleken tilldömdes Bergkvara en straff. Men Daniel Eklund lyckas slänga sig och tippa bollen utanför.

Under större delen av andra halvlek bevakade Persnäs sin ledning. Men båda lagen hade perioder där man tryckte på och skapade en del chanser.

– De tryckte på ibland och ibland vi. Däremellan var det skitspel på mitten, som det ofta är på den här nivån.

Men bortalagets tryck intensifierades i takt med att matchuret närmade sig nittio minuter.

– I slutet hade vi fyra mittbackar inne, säger hemmatränaren.

Matchen slutade 1–0 och Luks lyfter framför allt fram en spelare efteråt.

– Daniel Eklund i mål räddade oss. Han tog straffen i början på andra och hade mycket att göra stundtals. Han var bäst på plan.

Just att man lyckades hålla nollan var extra skönt enligt Luks.

– Det var en härlig match från vår sida. Att vi håller nollan är skönt efter tidigare fadäser.

Ett avbräck för Persnäs framöver är att Jonatan Karlsson i försvaret försvinner till Grekland i ett halvår. Matchen mot Bergkvara var sannolikt den sista för säsongen för hans del.