Annons

Ny butik: Expanderar och satsar nu på Öland – ”Ren tillfällighet”

Charlotta Lindrup Molnes driver två kläd- och inredningsbutiker i Blekinge. Hon har velat expandera västerut men av ren tillfällighet blir det nu Öland och hon är väldigt glad för det.
Borgholm • Publicerad 5 januari 2022
Charlotta Lindrup Molnes expanderar till Borgholm där hon öppnar sin tredje butik. Bilden är ett montage.
Charlotta Lindrup Molnes expanderar till Borgholm där hon öppnar sin tredje butik. Bilden är ett montage.Foto: Carin Svensson, Marcus Palmgren

Nu är det klart att handeln i Borgholm får ett nytt tillskott. Det är Charlotta Lindrup Molnes, från Sölvesborg, som ser chansen att expandera och öppnar i april en kläd- och inredningsbutik i lokalen där Galleri 13 för nuvarande huserar.

Det här blir hennes tredje Smaraldabutik, sedan tidigare driver hon två butiker som finns i Sölvesborg och Karlskrona.

Annons

– De andra butikerna är ganska stora men det här blir i en mindre version. Jag tror det kommer att bli perfekt, säger Charlotta Lindrup Molnes.

Hon har ingen anknytning till Borgholm utan det var en ren slump som gjorde att hon valde att etablera sig i staden.

– Jag lärde känna en av mina kunder i Sölvesborg som hade kontakter i Borgholm och på den vägen är det. Det var en tillfällighet och det är jag väldigt glad för för annars hade jag aldrig hittat den här lokalen.

– Den är riktigt cool och sådana hittar man inte alltid. Innergården är också fantastisk och det finns stor potential. Den går att använda som ett extra rum vid olika tillställningar men allra helst hade jag velat ha en foodtruck eller liknande där. Vi får se vad det blir.

Kan du beskriva ditt sortiment?

– Vi erbjuder coola kläder i lite olika stilar för den moderna kvinnan.

Hon siktar på att öppna i april och målsättningen är att ha öppet under hela året fast kanske inte alla dagar i veckan under vinterhalvåret.

– Det känns bra att de märken vi har inte finns i Borgholm sedan tidigare och då blir vi ett komplement till de andra butikerna.

Hon har tidigare blickat västerut och tittat på lokaler i Ystad och Lund.

– Jag har inte tänkt österut alls men det känns väldigt bra. Borgholm är en mysig stad och när vi tittade på lokalen var vädret fint och det kändes som semester vilket var lyxigt. Det är alltid speciellt med öar.

Annons

– Det här ska bli så spännande, jag är så himla taggad.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons