Annons
Nyheter

Vinst mot Öster

Nyheter • Publicerad 24 mars 2008

Först träning hos Kjelles alternativa fotbollsskola innan det bar av mot Loverslund för KFF-Öster. I bilen fick jag sällskap av Östers Fredrik Gustafson. Efter att han la skorna på hyllan i höstas sitter Fidde numera i styrelsen och agerar även sportchef för tillfället. Något Öster säkert har nytta för här talar vi om en synnerligen begåvad man, även om han nu valt att bosätta sig i Växjö. Som vanligt låg blåsten på där nere i Lovers och spelet värmde inte till en början. Om sanningen ska fram var väderstrecket vassare de första 45 och vaskade fram både en och två jättechanser. Men det är ju faktiskt så att det har man lov att släppa till när man möter Öster, för maken till målfobi har jag aldrig sett hos något annat lag. Varje gång vi mött Öster har de hängt med hyggligt (nåja) i spelet där ute på plan men vi har varit vassare i bägge straffområdena. Och de iskalla. Och så ligger de nu i div.1.

Det var lite extra kul att se Fredde Fågel i första, även om det var i fel tröja. Spelade med pondus där inne i mitten och levererade många fina små godbitar. Danne P sprang också på sin högermitt med det var mest hans käft man la märke till, nästan att han skrek ikapp med Affe Jockey (här på bild).

I andra ryckte vi upp oss och satt passningarna på varandra istället för någon annanstans som tidigare. Öster fick direkt svårare att hänga med och det resulterade i två fina mål, bägge arrangerade från var sin kant. Det första kom efter att Augustsson lämnat sin bevakare bakom sig på sin högerkant och spelat snett bakåt till Sacramento som pricksköt i keeperns högra kryss. Det andra sedan Östlind lämnat sin bevakare på andra sidan på samma sätt och på samma sätt serverat Abiola som likt brassen valde ett kryss, fast det andra. Alltså var målen en spegelbild av varandra. I slutet var FF klart bättre och vi kom väl upp i något som liknar det vi kan, men samtidigt kroknade Öster aningen och det fuskades här och där. Men alltid trevligt att klå Öster. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons