Annons
Nyheter

Uppvärmning på Jula

Nyheter • Publicerad 7 maj 2008

Lämnade Fellan på dagis och nu skulle det ske, ögonblicket jag väntat på sedan förra hösten. Perfekt tillfälle, frun och Tabbu på kalas, byrackan rastad och klar och fellan som sagt på dagis.  Det var nu jag skulle slå ihjäl en eller två timmar på Jula. Svängde förbi Mc och köpte en XL-kaffe för att vara riktigt stärkt inför debuten och traskade sedan in. Innan dess hade jag påminnt mig själv om att det är lätt att bli köpgalen, som frun i godisbutiken, och hade därför ingen vagn eller korg med mig. Det kunde påverka mitt omdömme, jag måste kunna se objektivt och profesionellt på butiken, inte som en köpt kund i beroendeställning utan som fri. Det enda jag hade tillåtelse att köpa var en kapskiva till vinkelslipen. Det tog en meter innan jag fastnade vid första erbjudandet, en bevattningsstav på rea, 79 spänn. Det var en jävla tur att jag inte tog med vagnen, tre rader senare var jag överbelamrad med saker som jag inte förstår att jag kunnat missa innan i livet. Kapskivan för femtilappen hade blivit till famnen full för dryga femhhundringen. Vilket fantastiskt gubbdagis detta stället är. Och det bästa, jag hann ju inte långt innan jag som ett fyllo hasade mig fram till kassan och släppte ner allt med ett brak. Det vill säga att jag har mycket kvar att undersöka. Och jag kom just på att jag behöver en packning till mototsågen. Undrar vad en sån kostar?

Idag är det IFK borta, en riktig klassiker. Kommer ihåg -99 och vår första match mot Änglarna, det kändes hur stort som helst. Tror vi torskade hemma med 0-1, vi var bra men som vanligt hade de turen på sin sida och vi som nykomlingar fick bita i det sura äpplet. Jag hade en ruggig nick upp i Bengans kryss men han räddade, också det som vanligt för han gjorde alltid stormatcher mot oss. Men nnu är det andra tider, perspektiven ändras. Det ligger i betraktarens ögon som Nanne säger. Nu är vi stora pojkar och det är inget speciellt med att åka till Ullevi och ta tre poäng mot IFK, visst en lite extra kul match men du skiter inte på dig av uprymdhet. Förutom några stycken då.

Såg att Nyström var poetisk vänsterback för läng sen. Det var inte jag, men dock vänsteback. Och högerback, inte heller där poetisk, mer hård och knagglig. Och mittback, högermitt, mittmitt och anfallare. Ett brett register med andra ord. Och när Cesar är såld kan Stefan slänga sig ut över linjen för då kommer jag spela där. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons