Annons
Nyheter

TT-Reuters

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2007

"TT-Reuters. Det var en kall klar oktoberkväll på Behrn Arena i Örebro, imponerande 9004 personer hade infunnit sig för att se sitt hemmalag ÖSK ta emot guldfavoriten KFF. Som sagt, KFF är numera ett riktigt publiklag. Läget var sådant att ÖSK jagade en seger för att rycka ifrån den absoluta botten medan KFF jagade tre poäng för att hänga på toppen och med det guldmedaljen. För dagen mönstrade Nanne Bergstrand samma startelva som senast mot MFF sånär som på att Stefan Larsson tog den avstängda Cesar Santins plats till vänster på mittfältet. Det var dagens stora genidrag på Behrn Arena, ja förutom att spela nr.5 som mittback då. Stefan rusade genast igång på Kalmars vänsterkant och ställde till med ofog för Örebroförsvararna, och snart fick han betalt för slitet då han dundrade in 1-0 till Kalmar - med HÖGERN. Minuterna före hade förresten nr.5 vunnit en nickduell, något som antagligen gjorde att KFF kunde kämpa till sig ett inkast. Inkastet gick ner till en Örebrospelare som la en lång boll till Kalmars målvakt som satte igång spelet. Det anfallet ledde senare alltså till 1-0. 2-0 kom när Viktor Elm stångade in lillebror Rasmus fina frisperk. Men den riktiga prestationen stod egentligen nr.5 för då han i skedet före frisparken fann Patrik Ingelsten med en enkel bredsida. En bredsida som gjorde att en Örebrospelare kände sig tvungen att fälla Ingelsten. 3-0 kom i andra halvlek. Stefan rusade åter på sin vänsterkant och fick bollen efter en skarv av David Elm. Stefan prickskjuter vackert in bollen men den stora prestationen står åter nr.5 för när han rusar från egen planhalva ända upp till halva halva Örebros för att gratulera Stefan. 3-1 var oviktigt. TT-Reuters."

Det där fann jag i en av våra stora morgontidningar idag, tycker ändå att de har rätt bra koll på Kalmar och deras journalister är inte alls så pjåkiga som Nyström vill ha det till. Efter matchen fick de två stora i matchen, ja enligt klippet ovanför då, genomgå en dopningskontroll. Jag hade inte sprungit många meter så jag högpresterade bums och klämde ut de 75 millilitrarna kontrollanten ville ha. Steff fick bälja i sig bra med dryck innan han kunde krama svampen, för det fick han sota senare.

Riktigt starkt av oss att gå ut och prestera så bra när vi har kniven på strupen, det visar att vi kan göra det igen. Och ska! Det vore faktiskt synd om ÖSK trillade ur. OK de har konstigt gräs men de har en fin arena och bra med folk. Det är alltså ganska trevligt att spela där. Och Bobban, jag vet ju vad du heter./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons