Annons
Nyheter

Slick slick

Nyheter • Publicerad 13 juni 2007

Idag var det Helsingborgs IF som kom på besök till Fredriksskans. Ett Fredriksskans som visade sig från sin bästa sida: sol, varmt och en fin matta. Kunde det bli bättre? Ja, förutom att jag satt på läktaren dök bara dryga 6000 personer upp. En klar missräkning till det som skulle bli en publikfest, men folk lär väl dyka upp när de fattar att det kan gå hela vägen senare i höst. Ja, jag satt på läktaren och njöt och våndades om vartannat. Njöt av det fina spelet och våndades över att jag inte kunde vara med samt att farsan höll i kaffemuggen samtidigt som han tokjublade (för övrigt ska jag dra den med linimentsflaskan i omklädningsrummet en annan gång). Matchen då?

KFF började bra och följde taktiken som Nanne lurat ut framför alla DVD-matcher perfekt: Straffa HIFs backlinje genom att konstant få dem att jobba felvända. Och det var inte svårt, HIF bjöd på hav där bakom och det var bara att lägga in bollarna så kom löpglada brassar och en och annan smålänning rusande och parkerade mittbacks-Jakobsson. Det var också så vårt första mål kom: Lasse 75 (han kallas så av GAIS-klacken pga. att det, enligt makrillarna, ungefär var så många minuter han orkade då han spelade i GAIS) hittade Cesar fint i djupet, han sprintade ifrån och placerade snyggt in ettan. Efter det radade vi upp chanser men lyckades konstigt nog inte få dit tvåan innan halvtid. Och vilken magkänsla får man då? Ja, i andra kom HIF ut som ett nytt lag, och det gjorde vi också för den delen. De rundspelade oss, satt en i ribban och man funderade på vad en pausvila egentligen kan göra med en kropp, eller möjligen skallen. Men vi ryckte upp oss och efter en hörna satt Cesar tvåan, spiken i kistan. Tyvärr blev det inga fler mål och det var det enda negativa med matchen, det kunde lätt ha blivit 5-6 stycken men, men. För övrigt måste jag ändå säga att det var en otrolig känsla att se Nyströms vänstervolleykanon-FÖR en träff! Synd bara att målvakts-Danne inte hann undan. Bara slicka i dig, ja jag vet nog att du läser...

/tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons