Annons
Nyheter

Radio och mustasch

Nyheter • Publicerad 3 maj 2008

Det var den dagen det. I morse kom Radio P4 Kalmar hit för att göra ett timmeslångt program om mitt bäckenödem. Fasen, man har blivit större än man anar. Men det var fler som ville vara med och gotta sig i mediebruset, guess who? Nyström var snabbt på plats (fast han var faktiskt ditkommenderad den här gången) men inte minst min gode granne, en av de tre sista Kalmar AIK fansen på vår jord, låt mig presentera: Birger 86. Denna den siste blåtoppen kan ICKE hålla truten och när vi stod utanför tomten för att göra intervjun stack reportern av misstag fram micken framför på Bigge som inte oväntat hade vägen förbi oss. Och han började. Och fortsatte tills det var paus. Sen gick jag och reportern iväg och kom tillbaka efter en stund. Och vem kommer farande fram över tomten då? Jo superBigge. Nu hade han kommit på att han kanske pladdrat för mycket innan och ville att reportern skulle klippa bort en del. Ur direktsändningen. Och sen hör man Bigges kommendering att "Du, stäng av den där manicken ett tag du" rätt ut i etern. Måste ha varit bra radio det. Men sen kom han på andra tankar och började snicksnacka om att min tomt grävts upp till förmån för Bremerlyckan inne i stan, att de tog gruset till betongen hos mig. Han har allt koll. Och han är säker, han borde få tala fritt i 24 timmar och hela Kalmars och Boholmarnas historia de sista 86 åren skulle vara dokumenterade.

Läste på Ekwalls blogg att män i mustasch nuförtiden är ett hotat släkte. Det kan man ju förstå med alla puckon som finns där ute. Men han har också en liten lista med snälla farbröder i musche. Här är några till:

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons