Annons
Nyheter

På plats i Luxembourg

Nyheter • Publicerad 16 juli 2008

Först och främst: ni får tyvärr icke höra min ljuva sammetslena röst imorgon. För det har visat sig att förbindelserna på arenan är för dåliga, hur det nu är möjligt på nationalarenan och dessutom i Luxemburg, eller Luxembourg som det heter här. Frågan borde ju rimligtsvis kommit på tapeten förut, men men. I övrigt finns inga U-landstendenser, hotellet vi checkat in på är toppklass, placerat mitt i bank- och finanskvarteren och av det lilla vi hunnit se av staden verkar det vara en stad med mycket historia, den klättrar upp på ravinkanter, är lummig och pittoresk. Så det ska bli en fröjd att ta en promenad i huvudstaden senare, för övrigt en stad med 76000 invånare.

Imorse steg spelare, tränare, läkarteam, styrelse- och sponsorfolk och två förvirrade ölänningar (den ena ser ni längst bak i bussen) på ett chartrat polskt flyg i Kalmar och satte kurs sydväst, ut över Småland och Blekinge, över Bornholm och Tyskland och studsade ner här. Jag och min säteskollega Kjelle pustade ut, satte oss i bussen och åkte hit till hotellet som är som hämtat ur senaste inredningsmagasinet Residence. Där stod vi bonnlurkar från Kalmar med slappa hakor och fyllde necessärerna med gratis märkesparfymer och tvålar. Nä, men fint är det, fast det materiella är egentligen inget värt jämfört med det bästa av allt: en egen espressomaskin! Så vi är belåtna (kolla bara Nystöm, han gnuggar händerna när han ser den fluffiga sängen, om det är sängen eller glädjen att få dela den med mig som gör honom glad är osagt). Ikväll är det träning på matcharenan, sen middag och en promenad. Jag ber att få återkomma. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons