Annons
Nyheter

Och hur gick det här till då?

Nyheter • Publicerad 8 maj 2008

Det här trodde jag aldrig. Att vi skulle tappa 2-0 efter att ha sett första halvlek. Nu är det snart dags att hosta upp stålarna Wallerstedt kan kosta, för han kan kosta oss en hel del. Men ändå, hur gick det här till?

Matchen börjar ju precis som vi vill, vi får den dit med ett tidigt ledningsmål av Ingelsten som lite turligt spelas ren av en IFK-försvarare. 2-0 kom efter att David snyggt hittade Cesar med en genomskärare genom den blåvitrandiga backlinjen. Cesars avslut var mästerligt, la in den iskallt till vänster om målvakten. Men den där backlinjen tror nog lite för gott om sig själv, att stå och filosofera med ett hav med utrymme bakom sig (och dessutom med en fräsande Cesar i djupet) vinner de inget Nobelpris på. Och så långt allt lugnt. Vi kontrollerar händelserna totalt, ligger rätt och tätt rätt och slätt, och de kommer ingenstans med sitt fjuttande och temposvaga spel. Men sen blir det paus...

Annons

Det där första målet Wallerstedt gjorde var helt matchavgörande, vilket flyt de fick efter det. De började springa i djupet, fick ner bollarna bakom oss och vi fick jobbba felvända. Nu var det de som satte oss under press. Vi blev nervösa och drog oss bakåt för att inte riskera bakrummet. Följden blev att vi blev långa och de kunde hitta ytor som inte fanns i första. Men det ska inte förglömmas att de hade bra utdelning, de skapade inte så värst men det gjorde mål på sina chanser. Och idag blev vi straffade för våra misstag, något vi klarat oss undan från förut. Då blir det så här. Wallerstedt gjorde både 1-2 och 2-2 på nick, urstarkt, och 3-2 slafsade Gustav Svensson in. Hmm, nu har IFK ett litet övertag på oss i år, det hade de även förra året men då spöade vi dom i den viktigaste matchen. Det gör vi i höst också.

Till sist, BG Godfather skickar ett sms från Ullevi innan matchen och säger att han ser en äldre skånsk man med en stor hemmagjord flagga. Farsan. Gubbhuliganismen är här. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons