Annons
Nyheter

Luxemburg nästa

Nyheter • Publicerad 16 juli 2008

Nyström påstår att jag är ett analfabetiskt skämt när det kommer till musik. Må så vara men det är inget i jämförelse med hans botaniska kunskaper, han är DDT, PCB och Roundup på en och samma gång. Länge har han tjatat attt jag ska komma ut och kolla på hans nysådda gräsmatta som mest liknar, eller liknade, en äng. Med en väldigt artrik fauna vilket i och för sig är bra för den biologiska mångfalden, så det ska han ha beröm för, fast där grässtråna är lika sällsynta som håren på hans flint. Så vi ägnade en stund åt att rycka ogräs och snygga upp innan vi gick över till rabatterna som inte heller de var någon trevlig syn. Ogräsen stod orörda med sina kvastar och han förklarade sig med att det ju inte är lätt att att löka när man inte kan se skilllnad på en ros och en nässla. Och till sist ville han ha hjälp med sina blomlådor, som just bara är lådor med lite torrt damm i, och vi bestämde att vi får ta en tur till någon plantskola nästa vecka.

Efter att ha varit dagisfröken åt Nyström gick turen till Fellan och Fillan och vi åkte in till stan för att titta på Durran och Mollan, en allsång inne på rådhusgården med bl.a. Rydellarna. Mycket trevlig underhållning för barn och vuxna, kan rekommenderas. Fellan klappade och sjöng med och Fillan sonderade terrängen efter popcorn som folk tappat så alla var glada och nöjda.

Och imorgon sticker vi till Luxemburg med chartrat flyg från Kalmar. Jag återkommer med resetips. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons