Annons
Nyheter

Karlakarl

Nyheter • Publicerad 9 mars 2008

Sikken härlig dag. Upp tidigt och ut i blåsten för lite fiske med FF-Bjurling, den saltingen. Kalmarsunds bräcka vatten stänkte i ansiktet och blåsten rev i våra ärrade kroppar men... vi kavlade upp ärmarna, tände pipan, drog i oss en slät kopp eller två och fiskade på. Bjurling var som vanligt livsfarligt med sitt gamla haspelspö och den rödvita delade Hi-Lo-wobblern, trots att han knappt nådde utanför vassen. Han drog som vanligt den första firren, en mört som ni kan se här berdvid, och jag var iskall. Då kom jag på den skumma planen att ta med honom till ån där vassen är så djup och hög att hans pinsamma små 5-meterskast inte orkade ut. Och vipps kunde jag titulera mig vinnare med dagens största gädda, en bamse på 10,7 kilo. OK, den ser kanske inte så stor ut men Bjurling glömde zooma. En bamse som givetvis åkte rätt i plurret igen.

Sen var det dags för mer grabbgöra: motorsågsaktivitet. Fast i och för sig fick jag bara göra grovjobbet och hämta stockarna medan grannen pekade med hela handen. Och dessutom är denna granne ett fruntimmer.

En härlig helg alltså. Förutom torsken i Danmark då. Men sviter är till för att brytas, nu är det slut på den där tjatiga segersviten (även om den var skön) och vi gnager vidare istället. Om jag inte minns helt galet hade vi ju en finfin svit -05 då vi inte släppte in mål på bra många matcher i starten av allsvenskan. Till slut låg fokus mer på den där förbannade nollan Wastå hade än vad vi gjorde bra och dåligt, och det var faktiskt inte så dumt när Afonso dräpte in den där bollen i Wastås vänstra kryss. Vi får väl börja en ny svit istället! /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons