Annons
Nyheter

Julbord

Nyheter • Publicerad 2 december 2007

Igår var det julbord på Fula Fisken. Brasselasse, eller 700 000-kronorsmannen som han kallas, höll i tåtarna och vi FFspelare, tjejer och övrigt pack lyssnade. Jag fick med mig Mange Barkman, lika liten som på FGoIF tiden fast rundare, han tackar sällan eller aldrig nej tack till mat. Jag kommer ihåg när farmor stått och stekt köttbullar en hel förmiddag för många långa år sen. Barken och jag satt oss ner och började hugga in, många bullar blev det. När jag sa tack så fortsatte Barken att tugga. Och tugga. Tugga, tugga, tugga. Grabben förstod inte vad skämdes betydde. Farmor såg förskräckt på när "det" gjorde rent hus och utstötte på släpig skånska "Åuh, va han kan äda den lille. De blir jo ingeting kvar till Linnart!". Och så där har det fortsatt till denna dag. Manges ätande alltså.

Fula Fisken hade fina fiskar, speciellt sillen var god. Julmusten satt perfekt till det. Men enda minuset var att kaffet var pissljummet. Efter maten var det fria aktiviteter och vi hamnade på det självklara stället; hängandes över en viss ÖB-sportschefs flygel. Viktor Lovén levererade högklassig underhållning och Fredde Fågel Pettersson gjorde också ett gästspel genom att sjunga Tänd ett ljus med stor inlevelse. På stockholmska. Han var själv så nöjd att han lite senare när folket runt om bytts ut tog den en gång till. På stockholmska.

Idag har det gått lugnt till i familjens sköte. Förutom då pappan i familjen blev skogstokig på en låååååångsam unge och slog sönder hela tallriken med skeden och skickade den i väggen. Moget./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons