Annons
Nyheter

Jävligt bra mot Gefle

Nyheter • Publicerad 3 juli 2008

Vi fortsätter där vi avslutade våren: med fantastiskt disciplinerad bra kontringsfotboll. Som jag skrev igår är Nanne bra på att läsa av motståndarna taktiskt. Idag såg det kanske inte ut så inledningsvis, men det var faktiskt inte oväntat. Det var sagt att vi skulle ta Gefle på deras eget sätt, ligga tight med laget, locka upp dom och dräpa med snabba omställningar. Nu var vi i och för sig alldeles för passiva de 30 första minuterna, men när vi väl fått hål på dom och de tvingades flytta upp så var matchen över. Så kontrollerad defensiv, det var som kommentatorn sa idag ”Det är bara att sätta ut en hörnflagga på någons position, laget är så samspelt att det inte märks”, och en så grymt effektiv offensiv, måste vara ruggigt att möta KFF nu. Det känns som allt studsar vår väg, att vi gör mål på alla våra chanser, men med de klasspelarna och taktiken bakom ter det sig inte längre så konstigt. Vi är bra på det som statistiken visar vara målgivande: fasta situationer och snabba omställningar.

Vi känner igen dagens matchbild sedan Degerfors i Lördags, de började bra, fick råg i ryggen efter ett ledningsmål och så… tjoff! ”Vad fan hände, plötsligt ligger vi under!”  Cesar började med 1-0, de kvitterade snabbt men vi här i soffan sa att det känns bombsäkert ändå, speciellt som matchbilden såg ut. Och David satt tvåan, Cesar trean, David fyran och femman Ingelsten. Alla klassmål på sina sätt

Annons

När väl femettan var klar zappade vi över till Djurgården-Elfsborg där en helt håg- och mållös Siggi Jónsson stod och letade bortförklaringar och att de skulle ta sig ur svackan genom att ”jobba hårdare och kämpa”. Låter bra. Fast jag gillar det ju iof sig.

Idag var brorsan med barn och jag med dito på Ölands Djurpark. Om någon nu undrar vem den gamle stormålvakten från Mörbylånga och Frö är så är det den mindre bildsköna killen i gult. Tur man inte ser ut så. Annars från djurparken då? Stor popcorn: 70:-. Nix./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons