Annons
Nyheter

Göran OT i Luxemburg

Nyheter • Publicerad 17 juli 2008

Så börjar dagen gå mot sitt slut, träningen på Stade Josy Barthel,nationalarenan, är avklarad och jag måste säga att laget ser ut att vara på hugget (även om det kan vara svårt attt tro när man ser vissa spelare). Vi tog bussen till arenan och fick då en liten undervisning av Göran OT Dahlberg (som i våras avgick efter 38 år som ordförande i Mörbylånga GIF), han satt där bak i bussen, bredde ut sig och drog anekdoter om både den ena och den andra bl.a. om Ideströmarnas förträfflighet i fotboll. Jag frågade nämligen om vilken av alla duktiga fotbollspelare från Mörby som han höll högst och då trodde jag kanske främst på namn som Janne Jansson, Dennis Nilsson, Mobaeck, eller Thomsson. Men icke, Leif Ideström var namnet, en gång striker i FF och han menade att han absolut blivit proffs men att det var si och så med proffsigheten. Och även jag har hört talas om Ideströms talang, fast de gäller det sonen. I alla fall, laget körde en kortare träning med spel och avslut medan jag stod med mina förbannade gummiband och nötte ljumskövningar, mycket utvecklande för en 33-åring. Jag avslutade dock med några volleyövningar framför läktaren där den tillresta FF-klacken satt, de blev så förvånade att lag lyckades träffa bollen att de fick spelet och hyllade så att det ekade. Man tackar och bugar för men för fan: jag har ju spelat fotboll i 27 år! Men imponerande resa de gjort, mycket imponerande och det uppskattas av laget.

Efter middagen gick Nyström och jag en sväng genom den vackra gamla stan där floden sakta slingrar sig fram och där uteserveringarna ligger tätt intill. Stämningsfullt. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons