Annons
Nyheter

Födelsedagsfest

Nyheter • Publicerad 13 juli 2008

På dagens träning var det så dags att testa de senaste rönen från Japan, men det var inte utan att det tog emot lite. Det är så att det ska börjas från grunden, till och med att lära sig gå korrekt. Så där traskade jag runt A-plan med händerna på baken och en helt ny gångstil medan friidrottarna sneglade. Kändes inte helt bekvämt faktiskt. På min promenad kom ölandspojken Nicklas Wiberg joggandes förbi med jycken i koppel och jag mindes att jag själv passade på att rasta Lukas när jag rehabade förra gången. Men han blev så exalterad att han satt sig och sket på A-plan och några påsar hade jag ju inte på mig. Undrar vilken vaktis som svor över den tollen?

Efteråt satt jag och snicksnackade med Ricardo som är på besök, Åtvidaberg har spelledigt för tillfället och han bor hos Cesar den här veckan. Imponerande vilken bra svenska han har lärt sig och han var mer än nöjd när han fick berätta att han gjort 6 kassar på 11 matcher, bäst i ÅFF. Lovar gott för oss i KFF.

Och idag fyllde farsan år, funderade på om han skulle få en säck ved eller ett par pantburkar, hans två absoluta favoriter. Men det fick bli en svartvinbärsbuske istället, för han går här hemma och tigger min som har stått i ett spann ett tag. Farsan mötte upp i sitt senaste plagg från Gambia och bjöd på kakbord, bl.a. en plåt wienerbröd som vi gick lös på samtidigt som han berättade om sin senaste plan. Nu när han har blivit pensionär funderar han på att sälja en av skrotbilarna och istället inskaffa en moppe, och när han fått en idé har han svårt at få den ur skallen. Först fick han nys på Nyströms men där gick det inte att pruta, sen var det de på ÖB och några på Blocket och nu förra veckan var han på gång att köpa en trehjulig elhandikappmoppe som gick i 30, priset var ju hyggligt. Näst på tur var det den vanliga elmoppen men den var lite för klen för stora negerkungar så nu är det en starkare elmoppe som är på tapeten. Vi får väl se vart det hamnar. Kanske är det snart far och son som ni ser susar fram längs cykellederna söder om Kalmar. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons