Annons
Nyheter

En lååång dag med en skön avslutning

Nyheter • Publicerad 15 maj 2008

06.25 och jag och fransosen sitter på flyget till Stockholm. Tar de koppar kaffe som bjuds. 08.00 checkar vi in på Café Vetekatten på Kungsgatan där brorsan dyker upp. Vetebulle och fem koppar över livliga diskussioner om Rennes, Bretagne och KFF. Taxi till Sankt Görans sjukhus på Kungsholmen för MR-bilder och både jag och Arthur somnade i tunneln som följd av den tidiga dagens hektiska schemat. 12.00 och lunch på italiensk restaurang och ett par koppar. Nu började det köra i magen. Jaha, klockan är bara 13 och vad slå ihjäl tiden med. Jag föreslår Moderna museet. Arthur säger " Art? No!" Jag kontrar "But whatabout Vasamuseum, thats amazing." Fransosen: "An old boat?! No!" "Men va fan, red wine å baguette då?" "Red Wine? Baguette? Yes". Men vi tog tåget ut till Arlanda istället och satt och glodde i var sitt magasin och höll käften. Jag tog en kopp men snigeln hade fått nog och nöjde sig med en Pepsi. Så där slår man ihjäl 10 timmar i huvudstaden.

Ifrån flygplatsen var det direkt avfärd till Byttan för vår modevisning med FF. Jag och frun hade äran att gå för MQ och Smycka vilka försåg oss med snygga kläder och fint blingbling. Innan vi skulle ut på scenen var det sminkning och styling. Själv behövde jag knappt någon hjälp, de tyckte jag såg bra nog ut ändå, men vissa fick lager-på-lager principen tillämpad bla. Nyström. Men resultatet blev lysande, alla spelare och modeller skötte sig utmärkt och en trevlig tillställning var ett faktum. Det var underbart att skåda ordföranden och klubbchefen i passande kläder för de lite äldre, Viktor, Cesar, Micke, Lennart, Petter i olika fina kreationer och Nyström glatt skuttandes i bar överkropp. Ujujuj, det där är hans plats på jorden. Själv gled jag in med sleepovern rätt placerad innanför skjortan och gav den kvinnliga delen av publiken vad de ville ha. Frun pinnade i rask takt på där framför. Och hon gjorde det bra. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons