Annons
Nyheter

Bollhall på ön. Ja Tack

Nyheter • Publicerad 23 januari 2008

Då får man väl börja med att säga välkommen till Daniel Lopes Silva, alltid trevligt med nya brasseanfallare att jaga.

Jag läste här på ÖB att det diskuteras en bollhall på Öland, och har så gjorts länge. Jag ser den gamle FF-lagledaren Micke Friberg se ut som en ledsen hund när han kikar ut över en vattenpöl på Tallhöjdens grusplan. Ja, jag vet, jag har själv simmat där. Det vore fantastiskt om föreningarna på ön kunde samverka och skramla ihop till ett bygge, det ligger i tiden och förutsättningarna vintertid för fotboll och friidrott på Öland är ju verkligen skit. De är ju som sagt desamma som när jag slirade omkring på gruset med Ricke Persson, Kraijen, Klippvik och Hänget på -80-talet. Nu när innebandyn tar mycket plats och därmed de bästa tiderna i den nya hallen blir det ett attraktivt val istället för kanske fotbollen eller friidrotten. Men det handlar ju egentligen inte om vad ungdomarna väljer för sport, det viktiga är ju att de rör på sig överhuvudtaget, att de är aktiva, vare sig det är fotboll, friidrott, innebandy, dans eller Mulle. Men tänk då vad en fräsch bollhall med mjukt konstigt gräs och riktiga löparbanor skulle kunna locka ungdomarna till att idrotta. Alltid samma sköna förutsättningar, tänk det är ruggigt ute men så kryper du in i den uppvärmda, ljusa bollhallen där snedsparksträffarna ekar när de slår i väggarna och där det allltid är tjo och tjim. Det lockar till att komma lite tidigare, köra grisen eller kvadraten, det lockar till att dröja sig kvar efter och då stoppa upp dom i krysset (se på mig, det hade jag behövt). Det tar fram spontanidrottandet i ungarna, det som jag så sällan ser idag, det som så mycket har försvunnit. Ungdomarna ställer helt enkelt högre krav idag när alternativen är så många, när konkurrensen från allt det roliga i övrigt är hård. Och där är en bollhall den ultimata lösningen. Jag brukar ju alltid hylla Norge, tramsigt kanske, men förutsättningarna för vinterfotboll i väster motsvarar La Liga och våra svenska Öland Reserv. Alla lag i Tippeligaen har stora inomhushallar och många andra lag utöver, och småhallar som den tänkta på Öland finns snart i varje by. Och jag har tränat i dem vintertid och visst är det bra, mycket bra. Och där hänger alltid ungar som lirar boll. Så Öland, det vore fränt, kaxigt och framåtsträvande med en bollhall på ön.

Idag fyller Tabbu 1 år. Vi grattade vid sängen och hon blev verkligen glad när hon slet upp dem. Speciellt presentpappret var en höjdare, riktigt prassel... Varför anstränga sig? /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons