Annons
Nyheter

Bogefors!

Nyheter • Publicerad 17 mars 2008

Har precis avslutat en text som vår förre FF-fotbollsordförande Bogefors ringde och tiggde om en sen kväll i februari. Han undrade om inte jag kunde skriva lite om R/M till deras programblad. Vafalls, vad tror han jag vet om R/M? Bara för man är från Öland antas man känna hela bygden. Men som svagbegåvad tackade man ju ja och hade sen duktig ångest. Men det gick faktiskt ganska friktionsfritt och dessutom fick jag ju chansen att ge tillbaka lite för alla löneförhandlingar då man inte fick det man begärde (jag fick alltid mer).Så jag tackar alltså ja till Boge och innan vi avslutar samtalet säger han: ”Och du, hälsa Rydan att han fick allt för mycket i sista förhandlingen”. Och med ens kände jag att Bogefors kanske inte var så pjåkig i alla fall. Men så har det som sagt inte alltid varit. Under mina hetlevrade ungdomsår i Färjestadens GoIF fanns där en domare som inte uppskattade själviska uppkäftiga småstjärnor. Och den domaren var just Bogefors det. Men där fanns också en självisk uppkäftig småstjärna som inte gillade det översitteri och maktbegär som denna domare besatt. Och det var jag. Så otaliga gånger fick jag syna den gula ostskivan, en del gånger berättigat, andra-hell no! Men vårt förhållande blev dock lite bättre i och med en speciell händelse i början av 90-talet. Jag hade varit på Elitpojklägret i Halmstad och blivit uttagen till blågult och nu nyss hemkommen skulle jag och några kompisar fira. Vi hittade till en grisfest uppe i Svampområdet i Färjestaden och vem vinglade fram till mig där då? Jo, Bogefors, som frågade: ”Hallå du, hur gick det där borta då?” Jag minns väl hur nöjd jag blev när han ställde frågan och hur käftigt jag svarade: ”Jorå, gick väl hyfsat, kom med i landslaget” Det var underbart att se hans förvridna min. Men dagen efter kallade han ner mig till kansliet på Tallhöjden där han jobbade som ordförande, sträckte fram ett kuvert med en tusing i och gratulerade. Det var stort. Så om ni vill läsa om Boges sågning får ni väl bege er till Runvallen i år och köpa ett programblad och en korv.Såg att bilagan vann mot Visby-Gute med 6-0. Bra siffra och dessutom kul att se att Nyström var nöjd med sina killar. Men jag minns Visby-Gute för mitt fantastiska mål förra året, här hämtat från min debutblogg:

"... nu blev jag direkt sugen på att berätta om min vänstervolleykanon förra veckan. Kort och gott: vi mötte Visby/Gute, numera division 1, på konstgräset i Kalmar.

Annons

Efter en hörna går returen ut till mig som står och funderar lite i bakkant av straffområdet. ”Fasen, här kommer bollen-vad göra? Bäst att dra till den för kung och fosterland så att man i alla fall hinner hem på rätt sida”

Men vicken träff sen.

Renare träff har jag aldrig fått och bollen for som projektil upp i nättaket som fick formen av en strut samtidigt som målvakten hukade sig. Det var Super-Mac klass på den, jag lovar. Sen skulle man ju vara så där allvarlig efter, gående tillbaka med en arm i luften och ”äh, det där har väl jag som är så rutinerad gjort förr”-mentaliteten känns helt rätt så här i efterhand.

Ja, man är säker."

Visst är man det/tobbe 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons