Annons
Nyheter

Back om Skansen

Nyheter • Publicerad 17 juni 2008

Imorse satt jag upp på moppen igen, puffade iväg i 40 km/h, 30 i motvinden på slätten och segade mig ner mot Skansen för första gången på två veckor. Jag stegade in med pondus och antog att fotfolket skulle knäböja, men brassarna tjattrade vidare, Kjelle tejpade på, Nyström sms:ade, Wastå bufflade, Nyberg speglade sig, Micke laddade, Bisse stressade, junisarna var omogna. Allt var som vanligt med andra ord. Så jag tog mig en kaffe, satt mig ner och kände mig hemma igen.

Efter att Nanne gått igenom schemat över den närmsta framtiden (bl.a. B-match imorgon i Helsingborg och där spelarna som matchat sover över på hotell för att på onsdag bli upphämtade av A-laget som ska möta GAIS i Landskrona!) följde jag Kjelle, Arthur och Daniel ut på löparbanorna för lite rehab. Fransosen joggade utan större problem, Daniel likaså och det finns hopp om en helt skadefri trupp snart. Ja, med ett undantag då... Sen gick jag ut och kollade på när de övriga sparkade boll, farsan dök upp och vi gjorde sällskap där på bänken. Som två pensionärer.

Annons

Efter lunch dök Polaren Per upp, nyss hemkommen från Hultsfredsfestivalen där han jobbar. Efter ett par dagar i husvagn såg han inget vidare ut, dock aningen bättre än i vanliga fall, men han orkade i alla fall redogöra lite för mig bl.a. några hemligheter och att han sett bajsmannen en gång, sittandes i pissoaren, vidare lite om Nyströms date med Mona Sahlin.

Fredde Fågel Pettersson gör mål i Öster har jag sett. Två i förra matchen, ett nu senast. Med tre är han tvåa i interna skytteligan, Danne P har gjort ett. Men de är en bra bit efter Tomas Petry som gjort 11. På 11 matcher

Jag har under hela EM suttit och förundrats över vilka kassa frisparkar de slår, om det beror på att det är svårt att få dyk med den nya bollen bollen eller om det är allmänt kassa skyttar. Och mitt i en tankebubbla kliver Ballack fram och vådaskjuter in 1-0 till Tyskland. Sicken bössa./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons