Annons
Nyheter

Äppelknyckare

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2007

Förra året kom farsan hit med tre fruktträd som han köpt på halva halva priset på OBS, tvärtemot vad man ska göra enligt mina trädgårdsböcker. Men de var så billiga så han var tvungen att köpa dem. Jag kan nog förstå varför de var så billiga: de ser ut som skit och ger ingen frukt. Förutom det ena då som stoltserade med två blommor i våras, ett Ingrid Marie. Jag gick och såg till att inga klåfingriga ungar satt i sig de två omogna äpplena och under året har de utvecklat sig riktigt fint. Och idag står jag ute i trädgården och småpysslar lite när jag ser att de är borta. Jag letar genast upp Fellan som nekar och då finns det bara en misstänkt kvar: byrackan. Samtidigt kommer grannfrun som säger att hon haft en underhållande stund i köksfönstret där hon kikat på på vår övergödda hund som hoppade och plockade äpplen. Och visst, där sitter han och ser gödig ut med två äpplen i truten. Jag snor bägge och sätter i mig dem, allt bevittnat av två ledsna hundögon. Han fick skrutten och han slök rubbet.

Sen åkte jag och Fellan till stan ihop med Nyström och Tuva. Ungarna fick kakor och saft så höll de sig lugna ett tag, innan sockerchocken satte eld i baken på de bägge. Som flugor kring kökslampan tog de åttor på fiket men vi tog tag i saken som vuxna och körde ut dem där ute där de fick störa istället. Förresten fick jag ett sms tidigare idag där ett Göteborgsfans erbjöd mig en STOR summa pengar mot ett självmål mot ÖSK. Visst, inga problems bara du betalar förskott. Och förresten vet jag var du bor! Men det som svider är att du är ölänning. Vikket svinhugg i ryggen! Imorgon är det jobb igen, gånger två./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons