Annons
Nyheter

Olympisk krutrök

Nyheter • Publicerad 18 juni 2013

SKEET

Storstjärnor i skeet tävlade inför EM.

Annons

Laddad stämning minst sagt. Algutsrum stod värd för landslagstest i grenen olympisk skeet i helgen med OS–deltagarna Nathalie Larsson och Marcus Svensson på plats.

– Det är helt unikt, vi har aldrig haft såhär många bra skyttar här samtidigt, säger Krister Pettersson.

Ett par kilometer utanför Algutsrum, som ute i ingenstans på Öland för en främling, avgjordes allting för Sverige-eliten i helgen. Det var där en av de avgörande tävlingarna ägde rum som ligger till grund för landslagsuttagningen till EM i Tyskland första veckan i augusti.

– Verkligen kul att alla inom sporten plötsligt riktar blickarna hitåt den här helgen, säger Christer Svensson, ordförande i GAF:s (Glömminge-Algutsrum-Färjestaden) jaktskytteklubb med egna landslagsmeriter i skytte.

Som ansvarig för skeetsektionen, lerduveskytte, är han med och placerar ut tävlingarna i Sverige och det var också han som lyckades sätta Algutsrum på kartan den här gången. Och tävlingen fick också idel lovord från deltagarna.

– Lysande organisation och en trevlig bana att skjuta på, sa Marcus Svensson, OS–deltagare i London och given i EM–truppen.

FLER LANDSLAGSTEST

Han visade också var skåpet skulle stå i tävlingen där han tog sig igenom grundomgång, semifinal och final med flest träffar – och sedan vann särskyttet om guldet mot Niklas Ringborg.

– Helt ärligt är jag ändå lite självkritisk, jag borde ha träffat några duvor till. Det var en lurig bakgrund här om jag ska skylla på något.

Den andra före detta OS–deltagren på plats, Nathalie Larsson som var med i Peking–OS –08, höll med om att banan var trixig. Men även hon lyckades behärska den och det plötsliga regnovädret vid finalskjutningarna – hon vann damklassen trots att hon inte tränat stenhårt den senaste tiden.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons