Annons
Nyheter

Ölandsspelen tillbaka

Nyheter • Publicerad 5 juni 2013

TENNIS

Efter 15 år i malpåsen är Ölandsspelen nu tillbaka – den klassiska ungdomsturnerning som lockade spelare från hela världen till Öland kommer att äga rum i slutet på juli i år

Annons

Och till comebacken välkomnas även seniorer.

– Vi gör som när Ölandsspelen startades upp en gång i tiden, med en kombination för unga och gamla för att se vart intresset tar vägen sen, säger Mikael Johansson, ordförande i Färjestadens tennisklubb.

Ölandsbladet flaggade i början av året för att turneringen skulle återuppstå och nu är datum, klasser och godkännande från Svenska tennisförbundet klart. Mitt i högsommaren, 15–21 juli, blir det spel på banorna i Färjestaden.

– En perfekt datum för oss. Men den var inte lätt att trixa in, det finns så många etablerade turneringar i Småland som vi inte får krocka med. Vi var tvungna att kompromissa med en turnering i Västervik för att få till det här.

SVERIGES STÖRSTA

När det begav sig på 70–, 80– och 90–talet var Ölandsspelen en av Sveriges största ungdomsturneringar. Bland annat var en ung Stefan Edberg på besök samt långväga unga ess från bland annat de klassiska tennisländerna Australien och USA. Men till i år är tävlingen inte lika nischad – snarare är det så att det finns något för alla.

– Nystarten är lite av ett test. Vi har lagt ut många klasser och får se vilka som folk vill spela. Det är inte säkert att alla blir av.

Läs hela artikeln i onsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons