Annons
Nyheter

Marcus stod för årets prestation igen

Nyheter • Publicerad 11 november 2013

Marcus Nilsson, Högby IF, stod för årets öländska idrottsprestation. Hans rekordserie på 8 104 poäng gav inte bara en tredjeplats i de amerikanska universitetsmästerskapen och en plats i VM det räckte också för att få Ölands Idrottsgalas tyngsta pris framröstat av läsarna – för andra året i rad.

Motiveringen löd: "Marcus slog sin tidigare bästa tiokampsserie med nästan 300 poäng när han fick ihop 8 104 i de amerikanska universitetsmästerskapen.Det räckte till en tredjeplats i tävlingen och inte minst en plats i Moskva-VM. Där blev han sedan 24:e bästa tiokampare i världen."

Annons

Precis som i fjol röstade läsarna fram Marcus Nilsson som vinnare av Årets idrottsprestation på Öland. Nilsson befinner sig i USA och kunde inte närvara för att ta emot priset på den sjunde upplagan av idrottsgalan. Men via ett bandat videoklipp tackade han för priset och berättade att det är betydelsefullt för mångkamparens fortsatta karriär.

Som vanligt belönades ett flertal framstående idrottsmän och -kvinnor såväl som lovande, unga talanger på årets gala. Samtliga vinnare kan du se i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons