Annons
Nyheter

Land och rike runt

Nyheter • Publicerad 22 november 2013

En träning på hemmaplan – fem timmar. En bortamatch – 20 timmar. En säsong – 600 timmar.

Fåken-spelarna Mikael Tornemo och Rickard Karlsson är utlånade till Sävsjö BK i division 1. De åker land och rike runt – och sedan spelar de lite badminton också.

Annons

– Det känns som ''once in a lifetime'', säger Mikael Tornemo.

– Det är så häftigt att vara med om, som en annan sport när det går så fruktansvärt mycket snabbare än man varit med om innan, säger Rickard Karlsson.

Vi kan konstatera direkt. Något tvivel finns inte hos de två. Vilket i sin tur kan få en annan att tvivla på deras mentala status – och samtidigt bli imponerad av drivkraften. För när de radar upp alla långväga strapatser under årets badmintonsäsong så tar milen liksom aldrig slut...

– Kommande match i Göteborg så åker vi härifrån klockan fyra morgonen. Vi spelar en match klockan tio och en klockan fyra på dagen. Sedan är vi hemma vid midnatt. En klassisk badmintondag den här säsongen, säger Rickard med ett leende.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons