Annons
Nyheter

Kinkas mäktiga comeback

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2013

FÄKTNING, VM

För bara några månader sedan var karriären avslutad. Nu är Kinka Barvestad glödhet igen – i juni blev hon elva i EM och nu är hon bland de 64 kvarvarande i VM.

Annons

– Det har känts jättebra. Jag är avslappnad och har bara kul, säger hon efter att ha avancerat till finaltävlingarna i Budapest.

Det är sannerligen en comeback Kinka Barvestad står för i år. Våren 2012 lade hon elitvärjan på hyllan. Ett år senare meddelade hon att hon var tillbaka. Bara ett par månader senare, i juni, bärgade hon en elfteplats i EM. Nu är hon bland de 64 återstående i VM efter en lyckad inledning i måndags. Poulespelet resulterade i fyra vinster och två förluster.

– Det kändes bra. Jag förlorade två matcher men det var ändå bra fäktning, säger värjfäkterskan.

Det krävdes en utslagsmatch för att nå finaltävlingarna. Då visade Barvestad styrka och slog Chui Ling Yeung från Hong Kong genom att vinna med 15–10.

– Det gick bra i den matchen, jag ledde stort tidigt. Då började hon fäktas mer aktivt, det brukar inte passa mig men jag redde det bra.

Det är ditt tredje VM, drar du stor nytta av rutinen?

– Absolut. Jag är avslappnad, försöker bara ha roligt och har också det.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons