Annons
Nyheter

"Helt otroligt publikstöd"

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

 

IRONMAN KALMAR

Annons

Öländsk vind och öländsk support berörde årets Ironmanutövare.

– Jag väggade till slut, men det är fantastiskt så mycket energi du får av alla som hejar på längs med vägarna, säger Lars–Göran Petersson från Borgholm.

På pappret är Ironman 3,86 kilometer simning, 182 kilometer cykling och ett maraton. I verkligheten finns så mycket andra faktorer, i år bland annat en infernalisk vind på Öland.

– Hela vägen från Färjestaden till Degerhamn var det motvind. Jag gick ut lite för hårt där eftersom jag kände mig stark och det fick jag sota för sedan, säger Lars–Göran Petersson, 49, som siktade på att gå ner mot en tid kring 9.30, men som fick nöja sig med 10.42. 

– Jag är nöjd efter förutsättningarna. Det var betydligt svårare än ifjol. Jag gick in i väggen på löpningen och då var det bara till att kämpa sig i mål.

Hans Gerremo, 64, boende i Köpingsvik var också nöjd trots en sämre tid än ifjol, 15.02.

– Det kändes mycket bättre än förra året, motvinden går ju aldrig att kompensera man jag är helnöjd med insatsen och mycket fräschare i kroppen nu efteråt.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons