Annons
Nyheter

Glänste i kaosmatch

Nyheter • Publicerad 5 februari 2014

Gustav Engvall gjorde ett mål och läcker assist. Men eftersnacket kom att handla om två helt andra saker: den bulgariske tränarens påhopp på Mikael Stahre och misstankar om spelfusk.

– Något skumt var det, säger Engvall efter IFK Göteborgs 4–0-vinst mot Lokomotiv Plovdiv.

Annons

Gustav Engvall fick spela från start mot det bulgariska laget i IFK Göteborgs andra träningsmatch i spanska Marbella. Han visade att et är där han hör hemma – först serverade han Lasse Vibe till 2–0 därefter satte han själv 3–0.

– Det gick bra på det sättet. Det var två snygga mål också. Det kändes bra, nu vill man bara spela mer, säger Engvall via en sprakig linje från Marbella.

Men ölänningen var inte helt nöjd – efter matchen skrev han på twitter: "Ja, jag borde ha gjort fem mål, dåligt. Mycket dåligt. Var så säkra på att jag kommer nöta skott på träningarna nu i alla fall".

– Jag hade många lägen och kunde ha gjort fyra mål och en assist. Det var en okej insats men det är missarna man minns, säger han.

Hur är det med din mystiska fotskada?

– Det känns faktiskt jättebra, den är borta nu.

Men det var inte snygga mål signerade en öländsk 17-åring som efterspelet kom att handla om. Matchen fick brytas i den 85:e minuten sedan Plovdivs tränare försökt attackera IFK:s dito MIkael Stahre.

– Haha, ja det var en liten damptränare. Men såna finns väl också. Micke skrek att vi skulle akta oss för en av deras spelare, då reagerade deras tränare, gick mot Micke och skrek. Men tredjedomaren och andra hann fram och stoppa honom precis innan det skulle smälla, säger Engvall.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons