Annons
Nyheter

FIK-talanger kan tvingas lämna

Nyheter • Publicerad 13 november 2013

Ett gäng talanger som är bland de bästa i Sverige. Men ingenstans att träna i kommunen under halva året.

FIK Färjestaden riskerar en flykt från klubben – nu ansöker de om bidrag hos kommunen för att ha råd att träna på bortaplan.

Annons

– Det är inte ekonomiskt hållbart för oss i längden, utgifterna kan fördubblas här framöver i och med att ännu fler talanger behöver träning på annan ort, säger Arne Svensson, ordförande FIK Färjestaden.

Under många år har klubben efterfrågat möjlighet att kunna träna och tävla grenspecifikt under vintersäsongen. Alltså med en hall som funkar optimalt, där det till exempel är möjligt att använda spikskor. Förhoppningen var att kommunen skulle ordna dessa förutsättningar i den nya hallen i Torslunda, men så blev inte fallet. Därmed tvingas klubben fortsätta med sina långa resor till Karlskrona, Växjö och Nybro under sju månader per år.

– Talangerna hämmas i sin utveckling. Tyvärr tvingas duktiga friidrottare lämna Öland under halva året för att kunna träna, konstaterar Svensson.

Han har nu gjort en uträkning på utgifterna som klubben har vad gäller resor och hyra av lokaler på annan ort under vintern. Denna landar på 20 025 kronor och i ett brev till kommunen efterfrågar han ekonomiskt stöd för att täcka utgifterna.

– Vi riskerar att tappa våra mest engagerade och duktiga utövare om vi inte har den här träningen.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons