Annons
Nyheter

FGoIF släpper inte Aspegren

Nyheter • Publicerad 3 februari 2014

Det blir inget Lindsdal–äventyr kommande säsong för Daniel Aspegren.

– Det är surt och det är klart man blir lite irriterad och uppgiven samtidigt som jag förstår situationen, säger Aspegren.

Annons

– Det är på rent sportsliga grunder. Målvaktspositionen är väldigt utsatt och viktig, och vi kan inte få in någon ersättare såhär sent, säger Magnus Olander, tränare Färjestadens GoIF.

Aspegren har tränat på med Lindsdals IF, klubben vill värva honom han vill själv gå dit.

– Jag vill ta nästa steg och det har känts väldigt bra i Lindsdal. Jag trodde och hoppades att det skulle gå att lösa med Färjestaden.

Men FGoIF stänger nu definitivt dörren.

– Det är tråkigt eftersom Daniel är en ambitiös, duktig och en bra kille som vi inte vill hindra vägen för, konstaterar Magnus Olander.

– Men vi skjuter oss själva i foten om vi släpper en målvakt nu.

Daniel Aspegren säger att han förstår situationen, vetat om att klubbarna haft svårt för att komma överrens men att det ändå är tungt.

– Jag är lite uppgiven, det är surt. Men samtidigt är det svårt att bli förbannad då jag vet läget att min bror är näst på tur bland målvakterna. Jag vill ju inte sätta honom i skiten.

Isak Aspegren, född –97, är alltså näst på tur mellan stolparna, därefter är det pojklagsspelare.

– Hade han inte varit målvakt hade det varit lättare, vi har försökt få in någon annan men utan framgång, säger Olander som påpekar att Linsdal inte har gjort någon ansträngning för att hjälpa till med en ersättare.

Annons

– Men det handlar inte om Lindsdal eller ekonomi. Vi hade inte kunnat släppa Daniel till Kalmar FF heller.

Ni är inte rädda för att bränna era skepp med Daniel Aspegren inför framtida spel i klubben?

– Nä, han vet läget i klubben och vi har haft en sansad diskussion. Han är ung och det kommer fler chanser att spela högre upp.

Är det aktuellt med en flytt om ni får in någon annan målis här framöver?

– Ja, det kan vara ett helt annat läge redan i sommar så att han kan röra på sig, men Lindsdal lär ju å andra sidan behöva ytterligare en målvakt redan nu.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons