Annons
Nyheter

Comeback till jubileet

Nyheter • Publicerad 9 november 2011

IDROTTSGALAN

Femårsjubileum.

Annons

Då kommer Idrottsgalans första ansikte tillbaka.

– Det känns som jag tar tillbaka den mantel som jag lånade ut i fjol, säger Fredrik Berling som på lördag leder Ölands Idrottsgala.

När Ölands Idrottsgala för första gången hölls på Strand Hotell i Borgholm 2007 var det Fredrik Berling – känd från bland annat Lilla Sportspegeln och Hjärnkontoret – som var den som höll i trådarna. På lördag kommer Berling tillbaka för att åter guida de öländska idrottarna genom sin säsongsavslutning.

Dock är 2007 inte enda gången Berling var konferencier för galan – även 2008 och 2009 var Berling på plats. I fjol fick han dock bereda plats för TV4-profilen Patrick Ekwall.

– För mig känns det hur naturligt som helst att komma tillbaka nu. Det känns som jag tar tillbaka den mantel som jag lånade ut till Ekwall i fjol, säger Berling inför lördagens femårsjubileum.

PRISER

I vanlig ordning kommer bland annat pris till Ölands bästa fotbollsspelare, innebandyspelare, friidrottare, ryttare och golfspelare att delas ut. Till sist kommer även ”Årets Idrottsprestation” att utses – det pris som Ölandsbladets läsare i drygt en månadstid har kunnat rösta på.

– Jag tycker det är jätteviktigt att alla pristagare verkligen uppmärksammas – såväl stor som liten. Jag är inte där för att ta plats utan jag vill att alla som är på galan ska känna sig delaktiga och bjuda till för att få en riktigt trevlig kväll, säger Berling.

KÄNDISAR

Bland årets prisutdelare märks bland andra fotbollslegendaren Anders Limpar, stavhopperskan Angelica Bengtsson, OS-ryttarinnan Linda Algotsson, mångkamparen Nicklas Wiberg och – självklart – Kalmar FF-duon Tobias Carlsson och Henrik Rydström.

Annons

Kvällens musikunderhållning kommer Melodifestivalstjärnan Sara Varga stå för. Även det lokala bandet HIPS kommer att uppträda.

– Man ska inte underskatta värdet i att stora profiler och kända personer kommer till en sådan här tillställning – men man ska heller inte överskatta det. Det är ölänningarnas kväll och det är de som ska vara i fokus, säger Berling.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons