Annons

Två segrar från SSL: "Väldigt många spelar sin bästa innebandy någonsin”

Veni, vidi , vici. Nu fattas bara två segrar från att fullborda citatet. Rasmus Bernhardsson kom in och såg till att göra vinnare av FBC Kalmarsund igen.
– Vi måste bli mer effektiva mot Göteborg och ha en klinisk defensiv, säger årets ÖB–coach.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 29 mars 2018
Rasmus som prisas som Årets ÖB–coach efter att ha fått flest nomineringar i ÖB–sexan under året.
Rasmus som prisas som Årets ÖB–coach efter att ha fått flest nomineringar i ÖB–sexan under året.

Innan säsongen pratade han om att bygga ett lag som lirar ”framtidens innebandy”.

– Vi har kommit en bit på vägen. Vi vill ha med backar offensivt och vi har gjort betydligt mycket mer poäng där än tidigare år. Vi har inte fått ut full potential av det här laget än. Det är framför allt special teams och spelet med boll där det finns mycket mer att hämta.

Annons

Hur mycket av en mental resa har det här varit?

– Vi har varit noga med att det här är en ny resa, där vi har en treårsplan för att nå SSL och femårsplan till slutspelet. Det är inget vi gör på ett år utan över längre tid.

Hur är självförtroendet hos tjejerna nu och innan säsongen?

– Som grupp tror jag att vi skapat en trygghet i vad vi håller på med genom att vinna matcher. jag tror att vi som lag blivit bättre och väldigt många individer spelar just nu sin bästa innebandy någonsin, vissa sin bästa på två år. Det är en utvecklande rolig grupp som hela tiden blir bättre, det är väldigt få som dalar.

Det var väldigt många som antingen kom in utifrån inför säsongen och från de egna leden. Emelie Rosenquist, Lina Örknér, Alma Bäckstedt, Amanda Lind, Matilda Abramsson och Nellie Karlsson är ett gäng som vuxit genom säsongen.

– Vår strategi är att handplocka, det är ett pussel där vi har vissa bitar och vissa tomrum. Det handlar inte om att hitta bra spelare bara, för det finns enormt många, utan rätt för den här gruppen.

Några som du imponerats av framför allt?

– De unga som kommit upp har tagit stora kliv men om vi kollar på en del äldre såsom Malin Andersson har hon växt enormt. Jag rankar henne som en av de bästa spelarna och definitivt den bästa backen i hela Allsvenskan. Hon har växt enormt som ledare och därför har hon tagit kaptensbindeln nu efter ”Carro” (Eriksson). Sanna Mangs likadant. De hade en hög grund nivå men har blivit mer kompletta.

Hur har årets ÖB–coach utvecklats då?

– Jag har lärt mig något enormt det här året, jag är inte någon fullfjädrad innebandytränare än. Jag försöker lära mig något nytt varje träning. Jag är mer harmonisk och försöker jobba mer metodiskt även i stressiga situationer.

Annons

Vi tippade er som trea i serien och jag kan väl erkänna att det kändes som lite ett glädjetips, att vi trodde på ett mellanår efter den tunga säsongen i SSL. Hur tänkte du?

– Vi ligger ungefär på förväntningarna skulle jag säga. Vi visste att Göteborg skulle bli en svår nöt att knäcka, efter det kändes som ganska jämt, jag trodde vi skulle bli mer utmanade om vår andraplats. Vi har gjort en bra säsong men inte perfekt. Vi har varit lite för ojämna.

Den kan bli ganska perfekt om ni går upp?

– Så är det, absolut.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons