1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Talangfull center klar för FBC: ”jätteskön värvning”

Kalmarsund har jagat en renodlad center och nu har klubben äntligen fått napp. Det är Ida Samuelsson från Växjö Vipers som skrivit tvåårskontrakt.
– Jag vill understryka att det inte är någon panikvärvning utan en riktigt bra yngre spelare som passar perfekt här, säger sportchef André Piechowicz.
FBC förstärker precis innan sommaruppehållet.

ÖB–sporten har tidigare skrivit om att Samuelsson var aktuell för Kalmarsund. Förra torsdagen var hon och provspelade med klubben.

– Hon passade in bra med tempot och kvalitén som finns här, syntes direkt att hon har bra speluppfattning och räckvidd.

På tisdagen kritade Ida Samuelsson på tvåårskontrakt.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jätteskönt. Vi får in ännu en ny ung och hungrig spelare som tar för sig.

Ida Samuelsson är 19 år, hon kom trea i poängligan i division 1 (samma serie som FBC Kalmarsund ungdom) den gångna säsongen. Hon öste in 19 mål och 16 assist på 20 matcher. Och efter att ha tappat centrarna Kajsa Ek, Lina Örknér och Carolin Eriksson från förra säsongen var behovet stort.

– Jag vill understryka att det inte är någon panikvärvning utan en riktigt bra yngre spelare som passar perfekt här, säger sportchef André Piechowicz.

Han uttryckte för tre veckor sedan när klubben fått nej tack från duktige centern Sophia Mangs att det började bli tungt.

– Nu känns det betydligt bättre, vi känner oss ganska nöjda. Vi har en väldigt bra trupp, och även ledarstab vill jag understryka.