Annons

Styrkebesked inför heta derbyt

RM hittade spelet igen mot Ramdala. Till slut hittade de även målet och vann med 2–0.
– Det var lite stigande panik innan vi fick in bollen men nu tar vi med oss jäkligt bra intentioner till matchen mot Glömminge–Algutsrum, säger Julius Sääf.
Fotboll • Publicerad 27 augusti 2018
Amanda Ohlsson dominerade på mitten.
Amanda Ohlsson dominerade på mitten.

Segern innebär att RM skuggar GAIF, fyra pinnar efter.

– Att bli näst bästa Ölandslag, efter Färjestaden, är ju lite av en målsättning och vi har absolut kvalitéerna för det. Matchen på söndag blir väldigt viktig för resten av säsongen.

Annons

Ramdala är nästjumbo och det var inget snack om vilket lag som hade lägena.

– Ramdala är inte ofarliga men jag kan knappt räkna till hur många chanser vi hade utan att sätta dit den, berättar ”Julle”.

– Då blir man lite stressad som tränare, stigande panik. Risken är att man tappar spelet och åker på något skitmål i det läget.

Men precis innan paus kom befriande 1–0. Och med 2–0 i andra var det packat och klart för tre pinnar i bagaget hem.

– Vi borde ha gjort fler mål men vi med oss jäkligt bra intentioner. Vi skruvade på en del grejer efter svaga insatsen mot Lindsdal och det blev riktigt bra.

Laget tappar nu Matilda Abramsson, som varit strålande som ytterback i år, och Stina Lind – båda flyttar för studier på annan ort.

På söndag väntar derbyt mot Glömminge–Algutsrum på Runvallen, första mötet slutade 1–1.

Är ni lika bra som i våras?

– Svårt att säga, vi har känt att försvarsspelet som varit så bra inte synkat och varit ringrostigt men nu är vi på rätt väg igen.

Vem är favorit då?

Annons

– Det blir nog en jämn och tuff drabbning. Glömminge är svårbedömda, ena gången har de inte fullt lag och får lämna walk over, sedan vinner de klart mot ett lag som Södermöre. De har kvalitéer att vinna även om de inte spelar på topp.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons