Annons

Starka genrep inför SM

Lovisa Karlsson satte dubbla personliga rekord under helgens friidrottstävling i Norrköping.
Friidrott • Publicerad 28 januari 2019

Nästa helg avgörs mångkamps-SM i Uppsala. Baserat på helgens resultat i Norrköping Indoor Games så är formen god för många av de öländska föreningarnas deltagare.

Lovisa Karlsson genrepade med att slå dubbla personliga rekord. 18-åringen satte nytt personbästa med hela åtta centimeter i höjdhoppet när hon klarade 1.81, vilket bäddade för en andraplats i seniorklassen. Hennes nya rekordtid på 60 meter häck, 8.47, gav en förstaplats.

Annons

FIK Färjestadens Linnea Svanhall imponerade och vann både längdhoppet (5.20) och höjdhoppet (1.63) i F15-klassen. Klubbkamraten Nikki Berglund har slagit personligt rekord på löpande band den här vintern, så även i helgen. Berglunds nya rekordtid på 60 meter lyder 7.83.

Högby IF:s Julia Samuelsson satte nytt personligt rekord vid en inomhustävling i Nederländerna. Samuelsson kom tre på tiden 10.03.46.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons