Annons

SSG tränar-dou klar: ”Vi kommer nog vara med och tampas i toppen”

Tränaren doun ”Jompa” Henriksson och Petrus Lilja ledde SSG till en andra placering förra säsongen. Nu byts ett av namnen ut och gör sig redo för en ny topplacering.
Innebandy • Publicerad 25 juli 2018
Simon Andersson var tidigare målvakt i SSG men la hjälmen på hyllan när han började få problem med knäna. Han spelar i dagsläget fotboll i SSG.
Simon Andersson var tidigare målvakt i SSG men la hjälmen på hyllan när han började få problem med knäna. Han spelar i dagsläget fotboll i SSG.Foto: Magnus Anderberg

SSG:s damer har klart med en ny andra-tränare. Petrus Lilja, som tidigare varit Johannes Henrikssons högra hand, flyttar till Umeå för att studera. Istället tar nu SSG-veteranen Simon Andersson över, igen.

– Jag har ju varit tränare innan, men de ska bli skoj. De har fått in många nya spelare sen senast jag var med, säger Simon.

Annons

Simon var med som assisterande tränare säsongen 14/15 när Pontus Björk höll i truppen. Johannes ser positivt på att Simon kommer tillbaka som tränare.

– Det känns jättebra. Det är något jag satt krav på för att orka med säsongen att ha en hjälpande hand. Simon var lite av ett drömalternativ så har ju snarare väntat på att han ska ge besked än att leta vidare, säger "Jompa”.

Vad förväntar du dig av Simon?

– Engagemang, och roliga stunder. Jag tror att vi kan ha jäkligt kul den här säsongen. Kunskapen vet jag att han har, så de är väl mer att arbetet ska funka bra och att det blir en rolig säsong.

Truppen är hittills ganska intakt med många spelare som stannar kvar från förgående säsong, några nyförvärv är ännu inte klara men ”Jompa” avslöjar att det finns ett par namn som drar sig mot SSG.

– Det är ett par stycken på ingång.

Simon, tar du med dig några nyförvärv?

– Nej tyvärr. Ska kanske ska prata med kusinen (Johan Helgesson) och försöka få med Kajsa (Ek), haha, säger Simon.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons