SSG-coachens känga till fastlänningarna efter tunga segern: ”Hade skämts om vi betett oss som dem”

Första segern på bortaplan sedan oktober 2019.
Den kom minst sagt lägligt för SSG.
– Det är klart vi kan bättre, men ändå skönt med en seger, säger tränaren John Petersson.
Fotboll, div. 4 herr • Publicerad 29 maj 2022 • Uppdaterad 30 maj 2022
John Petersson, tränare i SSG, var kritisk till Smedbys uppförande i den så viktiga matchen i bottenstriden av division 4: ”Jag hade skämts om vi betett oss som dem”, säger han.Foto: Kalle Karlsson
Fotboll, div. 4 herr

Smedby BoIK–SSG IF 0–2 (0-0)

Målen: William Alvarmo, Hampus Nelson.

SSG är erkänt starka hemma på Björkvallen.

Tur är väl det, för på bortagräs har det varit desto tuffare de senaste åren. Senast ”Kanonerna” vann en bortamatch var före pandemin – närmare bestämt den 19 oktober 2019. Kvalmatchen mot Kalmar Södra slutade hela 6-1 och sedan dess har det blivit idel förluster och på sin höjd några oavgjorda resultat.

Därför smakade 2-0-vinsten mot Smedby på Tingbyskans extra bra.

– Det var ett ställningskrig mellan två dåliga lag som var i behov av poäng. De började bättre första 20 minuterna och var lite hetare. Sedan fick de en utvisning när deras kille fruktansvärt onödigt och fult gjort, trampade på William (Alvarmo), avsiktligt, säger SSG-coachen John Petersson.

Till den andra halvleken ändrade SSG spelsystem och fick bättre kontroll på matchen.

– Vi korrigerade en del, för vi tyckte att de kom in för lätt bakom oss.

William Alvarmo satte 0-1 och med knappt 20 minuter kvar att spela stängde Hampus Nelson matchen med sitt 0-2-mål.

– Det är klart vi kan bättre, men ändå skönt med en seger. Vi fick mer energi efter deras utvisning och sedan höll vi ihop det bra efter ”Hampes” mål, säger Petersson och skickar samtidigt en känga till Smedby.

– Det var väldigt hetsigt och dåligt uppförande från deras sida. Därför känns det extra bra att kollektivet SSG inte ballade ur, utan höll ihop det och var kyliga. Jag hade skämts om vi betett oss som dem.

I slutskedet av matchen åkte Martin Gustavsson på sin andra varning och blev därmed utvisad, vilket innebär att den rutinerade skyttekungen är avstängd mot Kalmar City på fredag.

Plus till hela laget för en gedigen laginsats, men en extra guldstjärna i kanten till unge målvakten Melvin Arvidsson som stod för ett par avgörande räddningar.

I och med trepoängaren passerade ölänningarna Nybro i tabellen och har nu endast fem poäng upp till Kalmar Södra på tredjeplatsen.

”Det var väldigt hetsigt och dåligt uppförande från deras sida. Därför känns det extra bra att kollektivet SSG inte ballade ur, utan höll ihop det och var kyliga. Jag hade skämts om vi betett oss som dem.”