Annons

SSG blåsta på vinsten

Trots flera heta chanser i blåsten på Sandbyvallen blev det mållöst mellan SSG och Gullabo i division 5-premiären. SSG tränaren Bosse Wallett var besviken på resultatet, men nöjd med spelet utifrån förutsättningarna.
– Ja, vi skulle ha vunnit, men jag är nöjd med att vi skapade så pass många chanser som vi gjorde.
FOTBOLL, DIV. 5 • Publicerad 13 april 2018
Gustav Andersson var närmast att avgöra för SSG.
Gustav Andersson var närmast att avgöra för SSG.

Kallt och blåsigt. Förutsättningarna var inte direkt ovanliga för en premiärmatch i april. Och trots stundtals stark motvind under de första 45 startade ändå SSG matchen bäst och skapade flera farligheter under den första halvleken som slutade mållös. En halvlek där tränaren Bosse Wallett först och främst var nöjd med defensiven.

– Det var väldigt blåsigt och de hade mer boll än oss i första. Men de skapade ingenting egentligen. Vår målvakt inte en räddning på hela halvleken tror jag.

Annons

I andra fortsatte SSG att skapa chanser. Bland annat träffade Gustav Andersson både insidan av stolpen och ribban under halvleken. Men bollen ville inte in för SSG den här matchen och 0–0 blev slutresultatet i premiären på den blåsiga och ojämna Sandbyvallen.

Och just blåsten och det ojämna underlaget gjorde matchen väldigt svårspelad enligt Wallett.

– Bollen rullade i väg i blåsten och när man försökte hålla den på marken studsade den fram och tillbaka, så det var inget skönspel.

Du låter inte så nöjd?

– Nä, men jag är nöjd med att vi skapade så pass många chanser som vi gjorde. Och så är jag nöjd med att vi höll nollan.

De unga spelarna imponerade också på tränaren.

– Ja de gör det jättebra. Theodor (Eriksson) och Isak (Sannestam) var bra och så Ludvig (Andersson) i målet gör det väldigt bra. Alla gör det egentligen bra. Men de unga är jag imponerad av.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons