Annons

SSG agerar – två målvakter på väg: ”Ringt alla jag känner”

Melvin Arvidsson blir borta en längre tid.
Då är SSG på tårna.
– Jag hoppas kunna lösa det under dagen eller kvällen, säger sportchefen på östra sidan, John Petersson under torsdagen.
Fotboll • Publicerad torsdag 14:45 • Uppdaterad torsdag 16:31
John Petersson har inte legat på latsidan senaste dagarna.
John Petersson har inte legat på latsidan senaste dagarna.Foto: Mattis Andersson

Under torsdagen nåddes Ölandsbladet av uppgifter om att SSG var ute på målvaktsjakt, detta då ordinarie burväktaren Melvin Arvidsson väntas bli borta en längre tid på grund av en knäskada. Ett namn som florerade var Kalmar Citys 20-årige reservkeeper Majd Aldoch Aldanke. Att det är en målvakt som är högaktuell för SSG bekräftar sportchefen.

– Det är ett rykte som stämmer på så sätt att inget är bestämt. Jag har ringt alla klubbar och alla jag känner under två dagar. Alla jag snackar med säger att det är ett jätteproblem med målvakter.

Annons

Det kan komma att bli en, eller två målvakter som stärker upp.

– Jag har väl egentligen en till som vi jagar men där inget är klart. Eventuellt kan det bli bägge. Majds situation är ju som sådan att han inte får någon speltid och han behöver ju spela. Där är Mirza (Begovic, Kalmar City) väldigt duktig och vill hitta en lösning för honom och det tror jag vi kan göra.

Det hela kommer att fungera som ett slags lån.

– Som det ser ut nu testar vi och kör fram till sommaren och sedan får vi se med situationen för ”Melle” (Melvin Arvidsson). Han är ju alltid prio ett.

I nuläget finns målvakten Christopher Skäär i truppen. Men han finns bara tillgänglig varannan vecka. Därav att Majd, och eventuellt ett namn till, skulle kunna bli en viktig pusselbit som man i SSG vill fixa fort.

– Jag hoppas kunna lösa det under dagen eller kvällen. Försöka lösa så att han är klar tills nästa helg, det är min tanke. Sedan kanske han behöver träna med oss lite innan också.

På lördag spelar SSG mot Hossmo och nästa vecka väntar derby mot GAIF.

”Försöka lösa så att han är klar tills nästa helg, det är min tanke.”
John Petersson
Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons