Annons

Spiken i kistan: FBC åker ur allsvenskan – ”Värda mer”

Fyra stycken för tabellen betydelselösa matcher återstår.
Sedan är FBC Ungdoms allsvenska äventyr över för den här gången.
– Alltid tråkigt att inte ha något att spela för, säger Gustav Bäckstedt.
Innebandy, allsvenskan herr • Publicerad 17 februari 2024 • Uppdaterad 1 mars 2024
Gustav Bäckstedts FBC Kalmarsund Ungdom åker ur allsvenskan. Det står klart trots att det är fyra omgångar kvar att spela.
Gustav Bäckstedts FBC Kalmarsund Ungdom åker ur allsvenskan. Det står klart trots att det är fyra omgångar kvar att spela.Foto: Lasse Hansson
Innebandy, allsvenskan herr

FBC Kalmarsund Ungdom–Warberg IC 2–8 ( 2-1, 0-2, 0-5)

Målen: Oskar Andersson, Viktor Ojala.

Kvarnligan:

3) Oskar Andersson

Har de senaste matcherna lagt ner ett hårt jobb defensivt, enligt tränare Bäckstedt. Matchen mot Warberg var inget undantag.

2) Simon Boklund

Klev ner som mittfältare och lade ner ett hästjobb defensivt. Skapade även mycket framåt.

1) Simon Anjou

Utlånad till CL98 under stora delar av säsongen. Klev in och gjorde en stabil insats.

Även om den verkliga chansen till fortsatt allsvenskt spel försvann för länge sedan kom inte den sista dödsstöten förrän under lördagen. Topplaget Warberg var starkare i tredje perioden – men fram till dess höll FBC Ungdom jämna steg med det forna storlaget.

– Det var ganska likt senaste matchen. Vi gör det bra, men när de får in några enkla kassar så tappar vi huvudena lite. Det räcker inte mot ett så pass bra lag. Det räcker med några smågrejer så smäller det direkt, säger tränaren Gustav Bäckstedt.

Annons

Efter två perioders spel var ställningen 2-3. Efter 60 minuter stod det 2-8 på resultattavlan i Ölands Bank Center.

– Vi har varit värda mer i flera matcher, men samtidigt är det svårt att snacka bort sex måls skillnad. Det krävs inte så mycket för att Warberg ska göra mål. De är skickliga och effektiva. Men jag tycker ändå att vi kan gå härifrån med huvudena högt.

Härnäst väntar en bortaresa till värmländska Nilsby och ytterligare tre betydelselösa fajter innan det allsvenska äventyret når vägs ände.

Hur ska ni ta er an den sista månaden?

– Vi ska gå in med inställningen att sabba för de vi möter. Går vi in med energin och inställningen vi haft de två senaste matcherna så kan det bli kul. Sedan är det alltid tråkigt att inte ha något att spela för. Nu siktar vi på att klättra någon placering för att komma på en plats där man vanligtvis klarar sig kvar i allsvenskan under en vanlig säsong, säger Gustav Bäckstedt.

”Nu siktar vi på att klättra någon placering för att komma på en plats där man vanligtvis klarar sig kvar i allsvenskan under en vanlig säsong.”
Gustav Bäckstedt
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons