Annons

Spåkulan: Så går det för FBC Kalmarsunds herrar – ÖB-sporten tippar SSL

På lördag är det dags för premiär när Kalmarsund tar emot bottentippade Hagunda.
Ölandsbladets sportredaktion har tittat in i spåkulan och tippat årets SSL på herrsidan.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 12 september 2023 • Uppdaterad 13 september 2023
FBC Kalmarsund slutar topp fyra i SSL den här säsongen. I alla fall om man ska tro ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson.
FBC Kalmarsund slutar topp fyra i SSL den här säsongen. I alla fall om man ska tro ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson.Foto: Arkiv

Mattis Andersson tippar SSL herr

1. Storvreta IBK

2. IBF Falun

Annons

3. FBC Kalmarsund

4. Växjö IBK

5. Pixbo IBK

6. Linköping IBK

7. Team Thorengruppen

8. AIK

9. Mullsjö AIS

10. Nykvarn IBF

11. Karlstad IBF

12. Jönköping IK

Annons

13. FC Helsingborg

14. Hagunda IF

Kommentar: Serien fortsätter att bli mer och mer oviss i båda ändar allt eftersom fler lag blandar sig in. Det man kan veta är att topp- och botten-två kommer att vara där någonstans. Egentligen känns topp fem för mig ganska cementerad. I övrigt kan mycket ske här. Om Kalmarsunds försvarsspel fortsätter på samma nivå som det gjort under försäsongen kommer de kunna hota om platserna högst upp i tabellen. Offensiven kommer av sig självt med förstärkningarna som plockats in där. Falun borde inte vara riktigt lika pigga som de varit och Storvreta hotar allt mer med ett maktskifte efter guldet i fjol. Det mest intressanta laget att följa utifrån blir Pixbo. De har ett tungt spelartapp, men, skulle de få den utväxlingen de vill på sina yngre förmågor så blir de livsfarliga.

Mattis Andersson tror att Linus Nestorssons Pixbo slutar på femte plats.
Mattis Andersson tror att Linus Nestorssons Pixbo slutar på femte plats.Foto: Kalle Karlsson

Kalle Karlsson tippar SSL herr

1. IBF Falun

2. Storvreta IBK

3. Pixbo IBK

4. FBC Kalmarsund

5. Växjö IBK

6. Linköping IBK

7. AIK

Annons

8. Nykvarn IBF

9. Team Thorengruppen

10. Mullsjö AIS

11. Jönköpings IK

12. FC Helsingborg

13. Karlstad IBF

14. Hagunda IF

Kommentar: Visst, Storvreta vann SM-guld i våras. Men de hade en krokig väg fram till finalen – och i den enskilda matchen kan allt hända. Även om Faluns nyckelspelare börjar bli lite till åren, så har de det bästa laget. Punkt, slut. Pixbo såg otroligt vassa ut förra säsongen och tappet av Martin Östholm behöver inte bli så stort som många kanske tror. För FBC:s del tror jag att de kniper den viktiga fjärdeplatsen och därmed kan det bli en riktigt kvartsfinalrysare redan i kvarten mellan antagonisterna Kalmarsund och Växjö. AIK har värvat bra och går till slutspel, precis som nykomlingen Nykvarn. Karlstad och Hagunda ser svaga ut och ryker. Nederlagstippade Helsingborg klarar sig kvar med nöd och näppe.

Alexander Galante Carlströms Falun vinner SSL, tror Kalle Karlsson.
Alexander Galante Carlströms Falun vinner SSL, tror Kalle Karlsson.Foto: Mattis Andersson
”Om Kalmarsunds försvarsspel fortsätter på samma nivå som det gjort under försäsongen kommer de kunna hota om platserna högst upp i tabellen. Offensiven kommer av sig självt med förstärkningarna som plockats in där.”
Mattis Andersson
Mattis AnderssonSkicka e-post
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons