Annons

Skolgårdsspelaren: ”RM är favoriter”

Det har dragit ihop sig till finalvecka i Ölandsmästerskapen. RM mot MGoIF väntar i den första semifinalen. Två lag som stått för motsatta prestationer denna säsong.
– Det är något speciellt med att få spela under strålkastarljusen på Tallhöjden, säger Mörbysonen
Fotboll • Publicerad 22 juli 2019
Mattias Engqvist har hittat målformen i år.
Mattias Engqvist har hittat målformen i år.

Framåt har Mörbylånga varit ett av de mest produktiva lagen i femman. Mattias Engkvist har tillsammans med Tom Karlsson och Tommy Pettersson stått för 19 av lagets 29 mål. Men de har också släppt in lika mål. Med en femte plats i tabellen är det en godkänd insats så här långt. Desto tyngre har RM haft det i fyran. Med sju poäng inkasserade placerar de sig sist i tabellen. Trots jumboplaceringen har de släppt in färre mål än MGoIF.

– RM har alltid haft ett starkt mittlås. Har inte sett de i år, men mittbackarna, John Gustavsson och Linus Ämtvall, är deras styrka! Även fast vi har haft en bättre säsong är de favoriter, säger Mattias Engkvist.

Annons

Men nu är det Ölandsmästerskap. Och allt kan hända. RM spelade sin kvartsfinal mot IFK Borgholm i maj. Och vann den matchen. Mörbylånga har däremot tagit den långa vägen till semifinalen. Först slog man ut PAIF. Och i kvarstfinalen slog man ut Högsrum. Men 2-0-segern satt långt inne. Tom Karlsson nickade in 1-0 med drygt tjugo minuter kvar och sedan punkterade man matchen i slutminuterna.

– RM lär ha bättre dagsform än oss! Efter matchen mot Högsrum i juli har vi haft spelledigt. RM har däremot hunnit träna ett par pass inför den här matchen. Medan vi kommer med ett träningspass i benen.

Ifjol möttes lagen i kvartsfinalen på Skansen. Efter straffdramatik gick RM segrande ur den kampen. Men då fanns inte heller Mattias Engkvist i laget. Ifjol spelade han som ytter i Färjestaden. Där blev det ett mål på en hel säsong. Men hittills i år har han nätat sex gånger för Mörbylånga.

– I Mörbylånga får jag spela som centralforward. Det är där jag vill spela! Här har jag fått mer ansvar i det offensiva spelet. Därför tror jag att det blivit fler mål också.

Mattias är målvakt i grunden. Och så sent som för tre år sedan skolade han om sig till utespelare. Då blev det en halv säsong som forward. Vilket resulterade i fem mål och fyra gula kort(!)

– Jag är inte den där tyska positionsspelaren. Jag är en skolgårdsspelare. Går mycket på känsla. Rivig och jobbig att möta. Men humöret har blivit bättre. I år har jag dragit på mig en varning.

På måndag spelar skolgårdsspelaren från Mörbylånga sin första semifinal i karriären.

– Det är stort! Det är något speciellt med att få spela under strålkastarljusen på Tallhöjden. Jag är förberedd och taggad. Jag har kört intervallträning under uppehållet. Vill inte chocka lungorna på måndag.

Det står sedan tidigare klart att MGoiF får klara sig utan Dennis Nordqvist. Det återstår att se om det blir nytt straffdrama på måndag.

John Gustavsson är en viktig spelare för RM, menar Mattias Engkvist.
John Gustavsson är en viktig spelare för RM, menar Mattias Engkvist.Foto: Magnus Anderberg

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons