Annons

Skåningarna inför kvalet: ”Ser Kalmarsund som favoriter”

Ska Åstorp/Kvidinge studsa tillbaka eller tar FBC Ungdom ett historiskt kliv?
Skånelaget som gästar Ölands Bank Center tror på ett tufft möte.
– Vi förväntar oss att möta ett riktigt bra lag, säger Åstorp/Kvidinges coach Conny Camper.
Innebandy, kval till allsvenskan herr • Publicerad 31 mars 2023
Daniel Helge och Melvin Folke får ta på sig favoritskapet mot Åstorp/Kvidinge.
Daniel Helge och Melvin Folke får ta på sig favoritskapet mot Åstorp/Kvidinge.Foto: Mattis Andersson
Innebandy, kval till allsvenskan herr

FBC Kalmarsund Ungdom–Åstorp/Kvidinge

Tid: Lördag, 13.00.

Plats: Ölands Bank Center (gamla Färjehallen).

Första matchen i bäst av tre.

Åstorp/Kvidinge är laget som står på andra sidan. Det sista hindret på väg mot allsvenskan. Men det är ingen enkel nöt som ska knäckas. Det är en tabelltvåa som ju längre serien gått har fått mer och mer fart i spelet.

ÖB-sporten har tagit ett snack med skåningarnas tränare – han vet att hans lag har en tuff uppgift framför sig när de i bäst av tre matcher möter Kalmarsund Ungdom.

Annons

– De vann serien och har spelat den bästa innebandyn. En tabell ljuger ju aldrig. När vi hade de i premiären var de riktigt, riktigt bra. Vi ledde efter halva matchen med sedan tuggade de sönder oss och vann till slut stort, berättar Camper.

Även i andra mötet, som var i Ölands Bank Center, var ölänningarna hetare.

– Då kom vi upp med tio spelare och en målvakt. Vi hade enorma skadebekymmer men stod för en bra insats. Jag tror att de tog lite för lätt på det och vi ledde med tio minuter kvar men de vände och vann med uddamålet.

”Jag ser Kalmarsund som favoriter”
Conny Camper.

FBC:s framgångar i seriespelet har gett eko och är respektingivande. Tillräckligt för att få bära favoritskapet.

– Jag pratade med Munka-Ljungbys tränare och han sa att det var det bästa division 1-laget de har mött när de väl får träff på sitt spel. Jag ser Kalmarsund som favoriter i och med hemmafördelen och att de vann serien. Samtidigt vet jag att om vi får träff så kan vi absolut störa dem. Det är nog viktigt att göra första målen. Vi är nog mer beroende av det än vad de är. Jag har svårt att se oss vända ett 3-0-underläge men de har ju gjort det flera gånger, två gånger mot oss.

Åstorp/Kvidinge-coachen vet dock vilka nycklar som blir viktiga i kvalserien. Det finns två lag som slagit FBC båda mötena i grundserien och de har en gemensam nämnare.

– Gränna och Vetlanda är två riktigt fysiska lag. Det är nog där Kalmarsund kan rubbas. De har mycket unga och snabba spelare men kan få problem med det fysiska spelet om domarna tillåter det. Det är till exempel inte många i Gränna som hade platsat i Kalmarsund men de vann ändå två gånger.

Lördagens match väntas bli en riktig publikfest.
Lördagens match väntas bli en riktig publikfest.Foto: Mattis Andersson

Gästernas spelsätt kan vara något som gynnar Kalmarsund.

– Vi vill ju ha bollen också, det passar ju Kalmarsund i sitt aggressiva spel.

Något som dock talar för skåningarna är deras rutin och framför allt historik i kvalsammanhang. Siffrorna där talar emot Kalmarsund.

– Vi har pendlat lite mellan allsvenskan och ettan men vi har aldrig förlorat ett kval. Detta är sjunde motståndaren i kval och vi har inte förlorat än, så det är ju en styrka för oss.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons